WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Tipy na hřejivé kousky pro domácí lenošení

Chystáte se letos ušetřit za topení? Zvolte na doma takové oblečení, díky kterému se budete cítit komfortně, i když ručička teploměru klesne níže, než jste zvyklí. Stačí zvolit ty správné materiály, ať už jste kdekoliv. Ideální je volit kousky, které mají dokonalé termoregulační vlastnosti a zároveň odvádí vlhkost. Zároveň by měly být příjemné na těle a zadržovat pachy. Jak se připravit na chladné dny i bez tlustých svetrů a které kousky mít určitě doma?

Funkční oblečení jako základ domácí pohody

Kromě funkčních vlastností jednotlivých kousků oblečení, které vám v mnoha ohledech zpříjemní život zejména v zimních měsících, to souvisí i s tím, jak tepelná izolace vlastně funguje.

Pokud ležíte pod pokrývkou, hřeje vás vzduch, který ohříváte vlastní tělem. V případě funkčního oblečení je to podobné. Přímo ve struktuře pleteniny lze vytvořit vzduchové kapsy, které pomáhají izolovat teplo, takže je vám příjemně, i když třeba lenošíte u televize. Pokud provozujete nějaký sport a potíte se, díky vzduchovým kapsám pak pletenina rychleji schne. A právě proto je vhodné funkční oblečení tou správnou volbou pro každého, kdo chce zůstat v teple a v suchu.

Vršek, spodek a ponožky

Základní vybavení pro pohodlné a příjemné domácí lenošení je jasné. Kvalitní triko, dlouhé spodky a ponožky. Pokud investujete do kvalitních materiálů, můžete doma snížit teplotu o několik stupňů a zima vám rozhodně nebude.

Když si funkční prádlo oblečete jako základní vrstvu pod své běžné oblečení, můžete pokojovou teplotu snížit o 2 až 3 °C, aniž byste pociťovali zimu. Při dalším vrstvení vhodných kousků oblečení můžete teplotu snížit dokonce i více,” vysvětluje ředitelka společnosti Moira, Marcela Vlčková.

Merino triko s dlouhým rukávem Cena: 1799 Kč

Merino spodky s dlouhou nohavicí Cena: 1549 Kč

Triko i dlouhé spodky jsou z dvouvrstvého úpletu Merino Moira, který zahřeje a zároveň je hebký na dotek. Vrchní vrstvu tvoří ta nejjemnější merino vlna, typická svými skvělými termoizolačními vlastnostmi. Vnitřní strana, která je z těch nejjemnějších mikrovláken Moira, pak odděluje horní vlněnou vrstvu od pokožky. Oba kousky jsou ideální jako základní vrstva oblečení při sportu či turistice a zahřejí vás i při běžném nošení doma. Oživte funkční outfit o výraznou červenou barvu s jemným motivem kapek.

Merino triko s dlouhým rukávem Cena: 1199 Kč

Merino spodky s dlouhou nohavicí Cena: 1089 Kč

Triko i dlouhé spodky z žebrového úpletu Moira obsahují také 15% podíl merino vlny. Díky svým vlastnostem je materiál ideální jako základní vrstva do jakéhokoliv studeného prostředí. Jemná merino vlna díky svým přirozeným antibakteriálním účinkům pomáhá neutralizovat pot a tím výrazně potlačuje možný zápach i při opakovaném nošení. Pokud preferujete jednodušší design, zvolte triko či spodky v podzimní barvě tmavá malina či v oblíbené antracitové, jemně oživené růžovými švy.

Vlněné ponožky Cena: 439 Kč

Ideální ponožky do sychravého počasí? To jsou takové, jejichž základem je vlněná příze. Vlna je totiž unikátní přírodní materiál, který při navlhnutí nestudí. Nadbytečnou vlhkost z ponožek ze speciální kolekce Arktida odvádějí polypropylenová vlákna a vy si tak můžete užít pocit suchého tepla. Ponožky mají navíc zesílenou konstrukci špičky, která pod chodidlem přechází přes patu a chrání tak Achilovu šlachu a kotníky. Nártová část je obohacena o speciální elastickou bandáž, která ponožku fixuje na noze, čímž zlepšuje celkovou ventilaci nohy a tím zkvalitňuje celkovou tepelnou bilanci. Zkrátka dokonalé ponožky vhodné pro zimní sporty i domácí lenošení. Navíc, vybírat můžete z několika barevných variant a nejen domácí outfit tak doladit k dokonalosti.

Více informací a produkty na www.moira.cz.

Zdroj foto: Moira.cz