WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Chřestové delikatesy nově na palubě Emirates

Letecká společnostEmirates přináší na palubu svých letů z Dubaje do Prahy regionální kulinářskou specialitu – nové chřestové menu. Nabídka je dostupná během května a června pro všechny pasažéry ve First a Business Class. Nové menu bude nabízeno také na linkách z Dubaje do vybraných měst v Německu a do dalších evropských destinací. Dubaj u českých cestovatelů patří mezi top dovolenkové i obchodní destinace, zážitek při cestě do Prahy tak bude obohacen o novou sezónní specialitu.

Speciální chřestové menu bude na vybraných letech Emirates k dispozici po celé období sklizně, až do 15. června.

Sklizeň chřestu v Evropě tradičně spadá na pozdní jaro a brzké léto a patří mezi hlavní kulinářské události roku. Chřestové menu Emirates je postaveno na bílé odrůdě chřestu, který se na polích pěstuje zcela ponořený do písčité půdy a je zakrytý fóliemi, ochrana před slunečním světlem tak zabraňuje jeho zabarvení do zelena. Bílý chřest je vynikající sezónní ingrediencí a je hojně využíván v gastronomii po celé Evropě.

Zákazníci ve First Class na lince z Dubaje do Prahy si mohou dopřát předkrm v podobě salátu z bílého chřestu, lososa v nálevu z červené řepy, marinovaných sójových bobů edamame a křepelčího vejce. Hlavní chody zahrnují grilovaný telecí steak nebo filet ze pstruha lososovitého s krevetami, příloha se pak skládá z bílého chřestu, vařených brambor a holandské omáčky.

Cestující v Business Class mají z chřestového menu na výběr dva chody. Jako předkrm mohou zvolit salát z bílého chřestu s ředkvičkami, paprikou a listy sezónních salátů a k hlavnímu chodu je nabízen filet ze pstruha lososovitého s krevetami podávaného s bílým chřestem, vařeným bramborem a holandskou omáčkou.

Speciální chřestové menu bude na vybraných letech Emirates k dispozici po celé období sklizně, až do 15. června.

Nabídka se vedle leteckého spojení mezi Dubají a Prahou vztahuje také na lety mezi Dubají a Mnichovem, Frankfurtem, Düsselfdorfem, Hamburkem, a rovněž dalšími evropskými městy, mezi které patří Amsterdam, Brusel, Paříž a Varšava.

Zdroj foto: Emirates