WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Ženy přebírají kontrolu nad svými financemi. Téměř polovina z nich investuje, ukázal průzkum pro společnost Investown

nvestujících žen přibývá. Ač je mezi investory stále větší procento mužů, rozdíl se postupně vyrovnává. Podle průzkumu Instant Research realizovaného pro společnost Investown investuje část svých finančních prostředků téměř polovina žen. Největší motivací jsou pro ně zhodnocené peníze, které jim pomáhají dříve dosahovat cílů, jako je koupě dovolené, bytu či auta. Z tohoto důvodu investuje 42 % žen, zatímco za účelem ochránit své úspory před inflací investuje zhruba třetina.

Investiční svět už dávno není výhradní doménou mužů, i když jich stále investuje větší část (67,8 %) než je tomu u žen (47,8 %). Téměř třetina žen (30,6 %) si v oblasti investic věří a tvrdí, že investování rozumí. Hned po fondech jsou pro ně nejoblíbenějším aktivem k investování nemovitosti, do nichž vkládá své finance více než čtvrtina (28,2 %).

„Platforma Investown je dostupná každému a poskytuje snadný způsob investování. Investice do nemovitostí jsou ženami často vyhledávané, proto věříme, že je můžeme zprostředkovat ještě širšímu okruhu investorek,” říká Alan Pock, CEO společnosti Investown, největší investiční platformy do nemovitostí, v níž drží podíl Česká spořitelna.

V dnešní době již není potřeba na investice do nemovitostí balík peněz. „Mikroinvestice jsou bezpečným trendem oslovujícím i ty, kteří dříve neinvestovali,” doplňuje Pock s tím, že z průzkumu vyplynulo, že neinvestuje 52 % žen a polovina z nich uvádí jako důvod nedostatek finančních prostředků.

„Z výsledků také vidíme, že velká část lidí stále vnímá investování jako záležitost vyšších částek. Dnes ale můžete investovat již od pár stovek korun, což umožňuje i naše investiční aplikace. Investovat alespoň 500 Kč měsíčně si může dovolit téměř 80 % respondentů,” komentuje Alan Pock výsledky průzkumu. Skrze aplikaci Investown můžete bezpečně investovat právě od této částky a získávat poměrný výnos z nemovitostí.

Od investování odrazuje vysoké riziko a vstupní poplatky

Pro ženy, které investují, jsou největšími bariérami pro investování do určitého produktu především vysoká rizikovost investice (51,7 %) a vysoké vstupní poplatky (42 %). Více než třetinu investujících odrazují také sankce za předčasné ukončení investice.

„Investice do nemovitostí sice nepřinášejí nejvyšší výnosy, ale z dlouhodobého hlediska jsou stabilní, nízkorizikové a pokryjí výraznou část inflace, i když trhá rekordy,” vysvětluje Alan Pock.

A právě nejčastější bariéry platforma Investown téměř úplně odbourává. Zcela chybí vstupní poplatky a vložené prostředky lze snadno získat zpět díky prodeji investice na sekundárním trhu. Rok od spuštění mikroinvestic se do Investownu registrovalo více než 40 tisíc uživatelů, kteří proinvestovali přes 400 milionů korun a byly jim vyplaceny zisky v celkové výši přes 7 milionů.

Zdroj foto: Investown.cz