WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Praktické přístroje a pomůcky pro výrobu pizzy. Na které nezapomenout, chcete-li oblíbené italské jídlo dělat profesionálně?

V případě, že provozujete vlastní restauraci, v níž máte zálusk na výrobu kvalitní pravé pizzy, je důležité si opatřit alespoň několik základních přístrojů a doplňkových pomůcek, s nimiž hravě zvládnete vyrobit desítky pizz denně. Na co nezapomenout?

Praktické přístroje a pomůcky pro výrobu pizzy

Pece na pizzu

Základem pro výrobu populárního italského pokrmu, který se dlouhodobě těší popularitě i v tuzemsku, jsou dostatečně výkonné pece na pizzu. Nemusí se přímo jednat o tradiční kamenné modely, v současnosti se už více vyplatí zvolit jednodušší a v mnohém praktičtější elektrické modely. S nimi totiž jste schopni upéct pizzu během pár minut, takže vaši hosté pak nebudou muset čekat zbytečně dlouho. Při výběru je podstatné si všímat zejména výkonu zařízení, případně například toho, zda je přístroj schopný péct několik jídel naráz. Levnější modely mají zpravidla pouze jednu komoru.

Lopaty pro vytahování hotové pizzy z pece

Příkladem příslušenství, jež by při výrobě pizzy rozhodně nemělo chybět ve vaší výbavě, jsou lopaty na pizzu. Díky nim totiž snadno vyjmete hotové jídlo z pece, aniž by vám hrozilo popálení, případně znehodnocení pokrmu.

Praktické přístroje a pomůcky pro výrobu pizzy

Pomůcky pro přípravu těsta

Velmi důležitou součástí výbavy musejí být rovněž přístroje, které vám usnadní samotnou přípravu těsta. Jsou tím myšleny především elektrické hnětače. Dokážou efektivně a hlavně rychle uhníst těsto tak, aby v něm nebyly žádné hrudky a veškeré ingredience se mohly dokonale spojit. Další vhodnou pomůckou je kynárna. Ta je někdy přímo součástí pece na pizzu, případně ji lze dokoupit jako samostatný produkt. Díky kynárně bude těsto připravené za chvilku, není tudíž nutné čekat dlouhé desítky minut, než řádně vykyne.

Praktické přístroje a pomůcky pro výrobu pizzy

Jakmile budete mít zmíněné pomůcky k dispozici, stane se příprava pizzy skutečně jednoduchou a rychlou záležitostí, aniž by to bylo na úkor kvality. Vždy je lepší investovat do moderních prvků, ušetříte tím nejen čas, ale také pracovní sílu.

Zdroj foto: ATfornax.cz, Pixabay.com