WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Útulný obývací pokoj – Jak na to?

Nábytkářství, ostatně stejně jako každé jiné odvětví, podléhá neustále se vyvíjecím moderním trendům. Chápeme, že je každého sen, mít obydlí jako z časopisu o bydlení, ale někdy to, co je zrovna in, je passé pro nás samotné. Zaměřme se raději na to, co je nám příjemné. Vytvořte prostor, kde se žije a bydlí. Jednoduše řečeno, vedle mozku zapojte i srdce a vytvořte domov.

Útulné bydlení

„Podle Slovníku spisovného jazyka českého toto přídavné jméno znamená za prvé příjemný k obývání, působící milým, klidným dojmem, za druhé pak – knižně – příjemný vůbec, libě, mile působící…“

Obývací pokoj je hlavním dějištěm rodinného života. Je nesmírně důležité, jakým způsobem jeho zařízení působí na členy domácnosti. Pojďme se tedy společně podívat na to, jak jej zařídit, aby byl útulný.

Výběr barvy

Ať už se bavíme o vymalování celé místnosti, nebo i barevném provedení nábytku, snažte se vyvarovat kombinací chladných barev, jako jsou například šedá, bílá a černá. Pokud se bude jednat o správné spojení, tak i bílé komody budou působit příjemně. Volte raději barvy, které vyzařují dobrou náladu a vytváří domáckou atmosféru, jako jsou například odstíny krémové, hnědé, žluté a dalších teplých či zemitých barev. Dejte hlavně na to, co se vám pocitově líbí. Laďte k sobě barvy, ale příliš to ani nepřehánějte s barevným spektrem!

Výběr materiálu

S materiály je to stejné jako s barvami. Přílišný lesk působí sterilně, mat je příjemnější pro oko. Spojení kovu, skla a betonu je nadčasové a my jej milujeme! Ale raději k němu volte květinové dekorace a teplé barvy, aby se prostor oživil. Na rozdíl ode všeho, dřevo je nestárnoucí klasikou, která má na člověka jen ty nejlepší účinky! S ním nikdy neuděláte krok vedle! Jestliže hledáte ekonomickou variantu, dřevotříska je jasnou volbou. A nezapomeňte na pohodlnou sedací soupravu s polštáři a dekami. Krásný koberec potěší estéty i zahřeje nožky.

Praktičnost

Každá místnost potřebuje i praktický účel. V obývacím pokoji je jím, vedle relaxu, úložný prostor. Vybírejte otevřené police a knihovny, které nikdy nevyjdou z módy. Některé kousky jsou ale jasnou klasickou a my je nemůžeme vynechat! TV stolky, skříňky, komody mají v obývacím pokoji své místo.

Zdroj foto: Monti-nabytek.cz, Pixabay.com