WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Masky na karneval snadno a rychle: Hodit se budou barvy na obličej i nůžky

Oblíbenou kratochvílí ve školách či školkách jsou karnevaly. Málokdy už ale učitelé tuší, jaké starosti pak rodiče mají se sháněním vhodných dětských kostýmů, které budou pokaždé jiné a budou odrážet to, co má dítě zrovna rádo a co sleduje. Rozhodně si nevystačíte s jednou univerzální princeznou nebo rytířem. Budete se možná divit, že dítě chce být jednou superhrdina, jednou zvíře a potřetí třeba pohádková bytost. Jak na dětské kostýmy, abyste neutratili majlant, ale stále vyhověli přáním vaší ratolesti?

Chytrým řešením jsou barvy na tělo

Nemáte čas šít a nechce se vám utrácet v hračkářství za různé připravené kostýmy? Vsaďte na barvy! S barvami na tělo a obličej se toho dá vymyslet skutečně hodně. Skvělou volbou mohou být například indiáni – stačí jen dítě pomalovat divokými indiánskými vzory, k tomu koupit pár per do čelenky a nějaký přehoz jako oděv a máte vystaráno. Díky barvám můžete také snadno vytvořit kostým nějakého zvířátka. Nakreslete na obličej čumáček, vousy a tlamičku. Na obyčejnou čelenku poté připevněte ouška vystřižená z papíru a k tomu nějakou umělou kožešinu.

Pokaždé jiná princezna

Je pravdou, že holčičky nejraději chodí za princezny, ale pokaždé může být kostým trochu jiný. Základním kouskem pro tyto kostýmy jsou široké nebo baletní tutu sukýnky. Ty stačí doplnit jen jednoduchým tílkem nebo tričkem a přidat romantické baleríny. Aby byla sukně pokaždé trochu jiná, můžete na ni připevnit papírové květy, hvězdičky nebo jiné motivy. Z princezny se snadno může stát nádherný motýl, pokud z papíru vystřihnete křídla a na hlavu přiděláte tykadla na čelence.

Škrabošky se nikdy neomrzí

Snadným řešením je škraboška – tu buď můžete koupit nebo ji během pár minut vyrobit z papíru. Dětem je lepší připevnit na ni gumičku, aby si ji mohli přetáhnout před obličej a nenosit ji jen v ruce. Jakmile skončí hlavní přehlídka masek, může dítě škrabošku sundat a užít si zábavu bez omezení.

Zdroj obrázku: Yuganov Konstantin / Shutterstock.com