WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jaké jsou trendy v obuvi pro letošní zimu?

I zimní obuv může být pestrá a elegantní. Letošní trendy nahrávají rozmanitosti, dávají možnost popustit uzdu fantazii a možnost různě kombinovat outfit.

Aplikace, ozdoby a detaily

Pokud jste až doteď nedali zelenou aplikacím, nášivkám a dalším ozdobám na botách, letošní sezóna se nese ve znamení ozdob, třásní, kamenů, štrasů a další bižuterie, které připoutají pozornost. Ozdoby mohou být na nártu i na straně boty. 

Boty s krajkou

I podzimní a zimní obuv může být zdobená krajkou, která se už dříve objevila na mnoha lodičkách i balerínách. Letos bude zdobit i oldschool dámské sneakersky. Letošní módní přehlídky k nim navrhují ozdobné, třeba síťované vysoké ponožky.

Mokasíny

Pokud nosíte mokasíny, buďte originální a odvážní. Hledejte nezvyklé barvy, obuv s ozdobami i netradiční špičkou. Volit lze i černou a další neutrální barvy. Budou se nosit s nadkolenkami a krátkou sukní a pro formální look i ke kalhotám a košili.

Boty a hranaté špičky

K podzimním i zimním kozačkám patří i modely typu square toe, tedy ty s hranatými špičkami. Oproti minulé sezóně ale módní návrháři hranami vůbec nešetřili. Čím je špička hranatější, tím jsou letošní boty módnější. Dopřejte prostor palci, ať netlačí. 

Boty s umělými chlupy

Designéři letos vzali útokem umělé kožešiny, které jsme již loni zaznamenali na bundách a lemech bot. Letos se objevují na celých kozačkách a zimních botách v klasických barvách, ale i v bláznivé fialové či růžové. Skvěle se hodí ke kabátu, bundě, kalhotám i šik party oblečení.

Polokozačky se širokým svrškem

Známé módní značky sází i na dámské kožené polokozačky se širokou sárou sahající až do poloviny lýtek a modely s řasením. Nosit se budou i známé sněhule. Můžete svým nohám dopřát volnost a nesázet jen na loňské přiléhavé modely.

Vysoké boty

Vysoké boty, traktorky, těžká obuv steel i klasické martensky. Pozornost věnujte pohodlným botám do nepohody. Vypadají stylově a dají se zkombinovat i s šaty a sukní. S verzí na platformě získáte dámskou eleganci. Vysoké boty navíc zeštíhlují lýtka. Kombinujte k nim legíny a cigaretové kalhoty.

Šněrovací boty na podpatku

V sezóně podzim-zima 2020/2021 najdete i dobře známou obuv ve žluté barvě zvanou worker, ale letos dokonce i na podpatku. Nosit se budou i elegantní šněrovací jehlové lodičky, hlavně v barvě nude a s černými špičkami. 

Elegantní obuv a nude barvy

Tělové boty se v podzimní a zimní kolekci objevují už více let. Podle mnoha známých značek budou módní lodičky, kotníkové boty i kozačky nude barvy, ale i lodičky s geometrickými podpatky. Místo semišových si zvolte ty z lícové kůže a zkombinujte je s oblečením v odstínech béžové barvy.

Boty v barvě punčoch

Pro outfity ve stylu total look kombinujte barvu obuvi s punčochami tón v tónu. V sezóně 2020/2021 bude totiž velmi módní barevné sladění bot s punčochami. Velký výběr všech možných bot naleznete na e-shopu Arno.cz.

Zdroj foto: Arno.cz, Pixabay.com