WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jak vybrat nejlepší kolagen?

Je elixírem mladí, protože pomáhá aktivovat obnovující procesy pleti, která pak podstatně pomaleji stárne. Věkem ovšem ubývá. Naštěstí existují způsoby, jak jej do sebe zdravě vpravit.

Jak vybrat nejlepší kolagen?

Kolagen – typy

Víte, co je kolagen? Jde v podstatě o protein, který se v našem těle vyskytuje přirozeně. Jen pro upřesnění, od klasických bílkovin se liší složením aminokyselin, postrádá totiž esenciální aminokyselinu Tryptofan, kterou si tělo samo neumí vytvořit. Kolagen představuje základní stavební jednotku pojivových tkání (vazy, chrupavky, kosti a kůže). Kolagen pomáhá regenerovat tyto části, ať už jde o úrazy nebo o pouhé opotřebení.

S věkem ale bohužel ubývá (již po 20. roce věku), naštěstí jej lze doplňovat a dokonce si můžete vybrat z několika forem kolagenu. Všeobecně se dělí na hovězí, vepřový a rybí. Nejlepší kolagen je dle odborníků právě rybí, protože díky speciálnímu způsobu hydrolýzy si uchová množství potřebných aminokyselin a nejlépe se vstřebá do těla. Hovězí a vepřový kolagen lze dnes také upravit hydrolýzou.

Hydrolyzovaný kolagen

Jak probíhá hydrolýza? Tento proces umožní, aby se z proteinových fibril kolagenu vytvořily menší kolagenní peptidy. Ty se lépe vstřebají a organismus takto upravený kolagen snáze přijme. Hydrolyzovaný kolagen pak bude tělo rychleji regenerovat, uzdravovat i omlazovat. Podporuje funkci kloubů, zlepšuje paměť, snižuje hladinu cholesterolu a vylepšuje funkci střev. Rovněž funguje jako prevence před srdečními nemocemi a samozřejmě oddaluje vznik vrásek.

Také vás jistě potěší, že pomáhá spalovat tuk, takže si s ním snáze udržíte linii. Kolagen je zkrátka všestranným pomocníkem při udržování nejen vašeho půvabu, ale i zdraví. Můžete jej zakoupit v mnoha podobách. Od kapek přes nápoje po tabletky – a je skvělý i pro vaše zvířátka.

Zdroj foto: Woldoshop.cz, Pixabay.com