WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jak odhadnout správnou velikost zásnubního prstenu? Zvládnete to díky těmto tipům

Plánujete požádat svou drahou polovičku o ruku? Na tento životní krok je potřeba se řádně připravit. Především je potřeba koupit nádherný prsten, který vaši vyvolenou zcela ohromí. Jak ale vybrat správnou velikost prstenu, aby padl jako ulitý? Existuje hned několik méně či více tajných metod.

Jiné prsteny napoví

Jistě vaše drahá nějaký prsten nosí. Stačí tedy, aby se vám podařilo si jeden nenápadně změřit nebo jej rovnou vzít do zlatnictví a nechat si jej tam odborně přeměřit, abyste získali správnou velikost. Pamatujte ale na to, že ne všechny prsteny se nosí na prsteníčku a je možné, že váš vybraný šperk nosí žena na prostředníčku nebo ukazováčku, které mají samozřejmě jinou velikost. Je také nutné si uvědomit, že pravá a levá ruka se velikostně často drobně liší. Ale základní představu jistě získáte. Pak už můžete snadno zvolit diamantové prsteny, které se vám líbí.

Tajná akce

Samozřejmě můžete tímto úkolem pověřit i někoho dalšího, u kterého může být manipulace s prstenem méně nápadná. Může se jednat třeba o sestru nebo kamarádku, které mohou prsten snadno změřit nebo obkreslit. Můžete do hry zapojit také svou fantazii a zkusit velikost prstu zjistit při nějaké hře. Je to však velký risk, že by vaší drahé mohlo dojít, o co běží.

Velikosti se mění

Možná jste si sami již všimli, že když je venku opravdu chladno, prsty se jakoby zmenší a zkřehnou. V takovém počasí vám pravděpodobně mohou prsteny začít sklouzávat z prstů. V létě zase ruce snadněji otékají a prsten může být malý. To je běžný jev, se kterým se bohužel nedá nic dělat. Nejkrásnější zlaté prsteny ale budou ty, které darujete z lásky, a nezáleží tolik na tom, zda se trefíte velikostně. Vždy se prsten dá vyměnit nebo upravit dle potřeby. Není tedy třeba se s tímto příliš zatěžovat, všechno se dá později vyřešit k vaší maximální spokojenosti.

Zdroj obrázků: wavebreakmedia / Shutterstock.com, Pixabay.com