WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Moderní technologie termotransferového tisku zvládá také 3D objekty

V polygrafickém průmyslu se uplatňují nejrůznější technologie, přičemž v posledních letech se objevují stále nová zajímavá zařízení, která dokáží opravdové divy. Mezi takové technologie patří také termotransferový lis, který se těší stále větší oblibě. Je určen k tisku na ploché, ale také na trojrozměrného objekty. Dokáží jej tak využít reklamní agentury, grafická studia, tiskárny, ale může se uplatnit také ve firmách jiného zaměření, které jej mohou využít třeba pro potisk reklamních předmětů.

Jak na kvalitní potisk 3D objektů?

V prvé řadě je samozřejmě potřeba si pořídit samotný termotransferový lis, který vám umožní přenést potisk na trojrozměrný objekt. K tomu slouží 3D termolis na potisk, který je ideálním řešením pro soukromé i komerční využití. Než se pustíte do samotného potisku předmětů, musíte si pochopitelně připravit předlohu. Tu vytvoříte v libovolném grafickém programu. Následně už můžete potisknout téměř cokoliv, ať už jde o hrneček, nebo třeba obal na telefon. Kvalitní lis dokáže potisknout různé objekty z různých materiálů, a to díky tomu, že zvládá:

  • Variabilní nastavení teploty
  • Potisk na různé povrchy

Důležité pochopitelně je, aby samotný lis vůbec zvládnul potisknout daný povrch, aby se potisk na něj přenesl a dobře držel. Je ale také stejně důležité, abyste si mohli nastavit variabilní teplotu, v závislosti na tom, zda chcete potisknout třeba plast, nebo keramiku. Je potřeba nastavit vždy takovou teplotu, aby nedošlo k poškození potiskovaného předmětu.

Vysoká kvalita a trvanlivost

Dnešní moderní termolisy dokáží potisk vytvořit v opravdu vysoké kvalitě, přičemž vydrží velmi dlouho a zachová si své barvy. Můžete se tak spolehnout na barevnou stálost a trvanlivost výrobků, které takto vytvoříte. Profesionální termolisy jsou skvělým řešením tam, kde potřebujete vyrábět takové potisky opravdu ve velkém. Řada přístrojů zvládá do značné míry automatickou obsluhu, takže jejich ovládání je velmi snadné.