WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jak s dětmi oslavit příchod letních prázdnin

Tento školní rok byl náročný. Jinak než ty předchozí, stále však dal dětem, rodičům i učitelům zabrat. Proto je nutné jeho konec náležitě oslavit a užít si následující dva měsíce bez starostí a s co nejmenším množstvím povinností. Přinášíme vám proto tipy na dárky, kterými můžete své ratolesti potěšit a třeba je i motivovat k dalším učebním výkonům, které na ně od září čekají. 

Chytrý pomocník nejen na prázdniny

Hitem posledních let jsou nejrůznější chytří pomocníci, kteří měří, analyzují a motivují. Těmto požadavkům odpovídají chytré hodinky Amazfit GTS 2 mini, které jsou lehké, odolné a dokáží změřit nejen zdravotní funkce, ale i sportovní výkony. Především v létě tedy mohou děti motivovat k pohybu a sportu. Díky své malé velikosti se hodí i na drobnější zápěstí a děti s nimi mohou podnikat nejrůznější aktivity – od běhání přes plavání po různé dětské aktivity. Velkou předností je i jejich cena, která činí 2 290 Kč.

A kde hodinky využít přímo v akci? Třeba na koupališti. Díky tomu, že jsou voděodolné, si je děti nemusí sundávat z ruky, ale třeba si změřit, kolik toho v rybníce uplavali. A až je budete celé šťastné, ale trochu promrzlé tahat z vody, nezapomeňte je zabalit do příjemné

dětské mikiny z aktuální kolekce Soul in the Woods německé značky Maloja známé neotřelým designem oblečení pro volný čas. Tu pořídíte už za 1 790 Kč. 

Vzdělávací hra, aby svět byl lepším místem

Jestliže toužíte svým dětem dát něco, u čeho se mohou vzdělat, sázkou na jistotu je aplikace od Asociace společenské odpovědnosti, která nese název Hra za lepší svět. Jedná se o webovou aplikaci, která přibližuje dětem srozumitelnou a hravou formou Cíle udržitelného rozvoje, mezinárodně známé také pod zkratkou SDGs (vychází z anglického termínu Sustainable Development Goals). A to jak po vizuální stránce, tak skrze vědomostní kvíz, který postupně nastíní všechny zásadní problémy dnešního světa i jejich řešení.

Hlavním cílem hry je vysvětlit dětem, že všichni žijeme na jedné planetě, náš život na ní závisí a musíme se o ni všichni společně starat. Aplikace je už od 1. června pro všechny zdarma k dispozici na www.hrazalepsisvet.cz, kde účastníci už jen samotným hraním ihned udělají svět o kousek lepším. Nadace Vodafone totiž za každou odehranou hru věnuje 10 Kč na podporu výukové aplikace Včelka, která pomáhá dětem budovat pevné základy vzdělání.

Veselý dárek plný pomoci

Velkou radost udělají také veselé Pejskonožky, tedy barevné ponožky s nejrůznějšími motivy. Zvěčnit na ně můžete čenichy vašeho pejska, kočičky nebo jiného domácího mazlíčka. A ano, opravdu se může jednat přímo o vaše zvířátko, na ponožky je totiž možné natisknout vlastní motiv, vše skrz web www.pejskonozky.cz. A pokud chcete darovat něco jiného než ponožky, můžete pořídit například žabky, nákrčníky nebo spodní prádlo. Tímto dárkem navíc neuděláte radost jen svým ratolestem, ale i pejskům v útulcích. V rámci projektu PejskoPomoc totiž putuje 25 Kč ze všech prodaných položek na pomoc opuštěným hafanům. Za utržené peníze zajišťují autoři projektu produkci video medailonků s příběhy útulkových pejsků, kteří díky tomu získávají větší šanci najít nový domov, případně útulkům předávají finanční dary na pořízení krmiva, zdravotní péče a dalších nezbytností.