WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Emirates: Cestovní průvodce pro exotickou dovolenou bez karantény na Phuketu

Phuket se od 1. července 2021 znovu otevře turistům a přivítá plně očkované místní i mezinárodní návštěvníky bez nutnosti podstoupit karanténu. Díky zavedeným opatřením pro bezpečné obnovení turismu na Phuketu si nyní mohou cestovatelé užít pobyt bez karantény v jedné z nejlepších a zbožňovaných dovolenkových destinací na světě, známé svými rozlehlými písečnými plážemi a průzračně modrým mořem.

Proč Phuket?

Pobřeží jižního Thajska patří k nejkrásnějším na světě a ostrovní provincie Phuket je skutečným klenotem mezi exotickými prázdninovými destinacemi. Bílé pláže s jemným pískem, třpytivé modré moře, fotogenické palmy, ale i pulzující města jsou pro ostrov Phuket, ale i pro mnoho dalších menších ostrovů v provincii, charakteristické.

Díky rozsáhlému pobřeží s plážemi a široké nabídce vynikajících místních restaurací a ubytovacích zařízení představuje Phuket také destinaci ideální pro cestování za současných podmínek. Poskytovatelé gastronomických a ubytovacích služeb se plně adaptovali na novou situaci a přijali opatření k zajištění bezpečnosti návštěvníků. Pro větší klid na cestách mají zákazníci Emirates v ceně letenky zahrnuto i cestovní multirisk pojištění pro krytí více rizik a nákladů souvisejících s COVID-19.

Phuket se může pochlubit neuvěřitelnou škálou turistických atrakcí od těch přírodních po uměle vytvořené, mořských či suchozemských. Návštěvníci mohou mezi ostrovy cestovat a prozkoumat různorodost pláží, terénů, měst a turistických atrakcí. Jednou z předností Phuketu je, že žádná vzdálenost zde není příliš velká na to, abyste libovolně mohli kombinovat své aktivity a vytvářet si různorodý program. Veškeré vzdálenosti zde totiž překonáte pomocí krátkých přejezdů či plaveb. Nechte se inspirovat následujícími cestovatelskými tipy:

Cestování mezi ostrovy – Mnoho ostrovů provincie Phuket je přístupných lodí a láká tak dobrodruhy objevovat jedinečné kouzlo co největšího počtu z nich. Menší ostrovy představují ideální variantu pro jednodenní výlet, zatímco ty větší lépe prozkoumáte při delším pobytu s noclehem. Ostrovy jsou přístupné trajektem, motorovým člunem, plachetnicí nebo pro autentičtější zážitek typickou thajskou dlouhou lodí, tzv. long tail boat.

Potápění – Moře omývající více než 1 000 km dlouhé phuketské pobřeží se pyšní křišťálově čistými vodami s bujnou podmořskou vegetací a životem, který potěší všechny milovníky přírody. Potápěči a šnorchlaři se mohou ponořit pod hladinu do kouzelného mořského světa s rozsáhlými útesy, žulovými stěnami, jeskyněmi, tunely a vrcholky pokrytými korály. Není žádným překvapením, že právě Phuket se stal potápěčskou mekkou Thajska.

Staré město Phuket – V zachovalém starém městě Phuketu můžete poznat tradiční způsob života nebo si vychutnat řadu gastronomických zážitků, či si užít zábavu nočního života. Dopřejte si ranní rozjímaní s místním mnichem, odpoledne prozkoumejte budovy kulturního dědictví a večer vyzkoušejte lahodnou thajskou kuchyni. Staré město Phuket je jednoduše skvělým místem pro poznávání místní kultury a tradiční gastronomie.

Vodní sporty – Nádherné pobřeží a moře Phuketu nabízejí širokou škálu vodních aktivit, včetně jízdy na paddleboardu či kajaku, surfování a kite surfingu. Ať už hledáte odpočinek nebo adrenalin, vodní sporty na Phuketu budou vždy mít něco pro vás.

Fantasea – Zábavní park Fantasea, nejoblíbenější turistická atrakce na Phuketu, přináší zábavu pro celou rodinu. Četná představení, včetně vystoupení akrobatů na hrazdě, slonů a dalších zvířat, v kombinaci s pouťovými atrakcemi a jízdami na horských dráhách, skvělými gastronomickými i nakupovacími možnostmi zajistí nezapomenutelný zážitek pro všechny.

Chrámy a Velký Buddha – Buddhistické chrámy v Phuketu patří k těm nejvýznamnějším v Thajsku. Nejvyhledávanější ze všech, chrám „Big Buddha“, je nepřehlédnutelná 45 metrů vysoká bílá mramorová socha Buddhy, stojící na vrcholu kopce s nádherným výhledem na moře.

Jak se dostanete na Phuket?

Lety Emirates na Phuket přes Dubaj budou obnoveny 2. července 2021 a linka bude provozována Boeingem 777-300ER v konfiguraci se třemi cestovními třídami nabízejícími prémiové služby. Lety na Phuket mohou být rezervovány na emirates.com nebo prostřednictvím cestovních kanceláří.

Moderní dopravní uzel společnosti Emirates, Dubaj, zůstává jedním z nejpopulárnějších prázdninových letovisek a „stopover“ destinací na světě. Toto pulzující město totiž nabízí vše od sluncem zalitých pláží či „světových nej“ po pohostinnost nejvyšší třídy a nepřeberné množství volnočasových i adrenalinových aktivit. Dubaj byla jedním z prvních měst na světě, které obdrželo certifikát WTTC, první globálně platný bezpečnostní a hygienický certifikát, udělovaný Světovou radou pro cestování a turismus. Certifikát dokládá komplexnost a účinnost opatření, která Dubaj přijala k zajištění zdraví a bezpečnosti svých návštěvníků.

Společnost Emirates bude nabízet lety z Prahy na Phuket v úterý, pátek, sobotu a neděli s jedinou zastávkou v Dubaji. Let EK 140 odlétá z Prahy v 15:55 a do Dubaje přilétá ve 23:50 místního času. Let EK 378 startuje z Dubaje ve 3:00 a na mezinárodní letiště Phuket přistane ve 12:30 stejného dne. Zpáteční let EK 379 odlétá z Phuketu ve 00:10 hodin, ve středu, v sobotu, v neděli a v pondělí, s příletem do Dubaje v 03:05 stejného dne. Let do Prahy, EK 139, startuje z Dubaje v 8:35 hodin a do Prahy dorazí ve 13:00 místního času.

Cestovní dokumenty

Více informací o vstupu na Phuket a povinných dokumentech pro mezinárodní cestující jsou k dispozici na www.emirates.com v záložce Požadavky na cestování podle destinace. Emirates je lídrem v odvětví v zavádění inovativních produktů a služeb, které odrážejí potřeby cestujících v tomto dynamickém období. Společnost neustále posouvá služby pro své zákazníky na vyšší úroveň, nabídla jim ještě delší platnost letenek a štědřejší podmínky v rámci flexibilního rezervačního systému, prodloužila do dalšího oznámení platnost cestovního multirisk pojištění a svým věrným zákazníkům umožnila rovněž prodloužit platnost jejich mil Skywards a členských úrovní.

Zdroj foto: Emirates.com