WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Nastartujte chytře hubnutí do plavek očistným restartem organismu s kořenem Konjacu

Nabraná kila a strašák jménem plavková sezóna

Chladnější počátek jara vystřídala tropická vedra a my konečně můžeme odložit deštníky a zimní bundy s klidem uložit na další sezónu. S odkládáním vrstev oblečení klasicky zjišťujeme, že nemáme co na sebe, a proto pořádáme hromadné nálety na obchody, které jsou naštěstí již otevřené. Vybírat oblečení online není vždy úplně ideální, zejména u letního oblečení, které je potřeba si vyzkoušet.

Nabraná kila se pod letním oblečením schovávají obtížněji, nicméně s kapkou snahy a kreativity je možné sehnat volnější vzdušné šaty a doplnit je pohodlnými teniskami. Strašákem je ale přicházející plavková sezóna, tady nám ani kreativita nepomůže. A vzhledem k tomu, že jsme měli letos kvůli zavřeným bazénům a posilovnám limitované možnosti, jak se dostat či udržet ve formě, budou letos přípravy na plavkovou sezónu o něco složitější

Dieta je vstupenkou do začarovaného kruhu

Pravidelný pohyb, pitný režim a dostatek spánku jsou důležitými prvky v rámci přípravného procesu, nicméně základem všeho je strava. Ne nadarmo se říká, že jsme to, co jíme. Největší chybou by bylo začít držet drastické diety jen proto, abychom vypadali v plavkách dobře. Diety nefungují dlouhodobě, ba naopak většinou získáme po nějakém čase pracně vyhladověná kila zpět, a to i s nevítaným bonusem ve formě kil navíc. Dieta je vstupenka do začarovaného kruhu boje s vlastním tělem, které nám přestane důvěřovat, a při návratu k před dietovým stravovacím návykům si začne dělat zásobu na „horší“ časy, tedy na další období diet. Cílem by nemělo být s tělem bojovat, ale naopak spolupracovat, tedy co nejlépe ho podpořit, aby mohlo přirozeně a s důvěrou začít odkládat zimní zásobu.

Restart očistou organismu

Nejlepší forma podpory těla je samozřejmě přirozená cesta. Aby nám v našem těle bylo dobře, stejně jako v našich útulných domovech, je nutné nejprve začít s úklidem, tedy s očistou organismu. Organismus se sám přirozeně detoxikuje každý den a pokud mu pomůžeme, bude celý proces efektivnější. Na internetu najdeme spoustu různých očistných programů, tipů a rad od pití zeleninové šťávy přes ájurvédské půsty. Ať už si vybereme jakýkoli způsob očisty, budeme mít ze začátku hlad a možná i zvýšenou chuť na sladké. Hlad je při očistě největší výzvou, a proto je dobré jít na něj chytře, a to například za pomoci přírodních potravinových doplňků, které obsahují sytící vlákninu a celý proces nám pomohou zvládnout.

Rozpustná vláknina z kořene Konjacu Účinnou rozpustnou vlákninou je Glukomanan, který se nachází v hlízách rostliny Zmijovec indický, jemuž se jinak říká Konjac. Glukomanan je obsažený v produktu ReduXin FORTE od společnosti NaturaMed. Tato vláknina s vysokou viskozitou vstřebává vodu a mění se v gel, jenž zaplní žaludek a dodá pocit sytosti. Vláknina má velmi nízký obsah kalorií. Díky své struktuře zasytí organismus a je z něj následně vyloučena ven. Náš organismus totiž vlákninu neumí strávit, proto jím jen projde. Další složky produktu ReduXin FORTE jsou vitamíny skupiny B optimalizující základní funkce metabolismu, včetně trávení. A svatou trojici doplňuje chrom, který reguluje hladinu krevního cukru a tím snižuje chuť na sladké.

Udržitelně zdravě a dlouhodobě

Po takovémto restartu organismu můžeme s čistým štítem postupně do jídelníčku přidávat jednotlivé druhy potravin a zkoumat, co našemu tělu dělá dobře a co bychom z jídelníčku měli vyloučit. Cílem je přejít k udržitelné vyvážené stravě, popřípadě nasadit hubnoucí plán bez toho, aniž bychom museli bojovat sami se sebou. Naše tělo by mělo začít po očistě samo toužit po zdravé výživě – tělo je totiž nejlepší lékař, ale i kuchař. A navíc vlastně zjistíme, že jsme se očistou nějakých kil již zbavili. Pokud se nám podaří nastavit dobře stravovací hranice a udržovat tělesnou harmonii pohybem a adekvátním pitným režimem, jsme na dobré cestě k dlouhodobému udržení nově nalezené zdravé cesty. Se zkrocení přebytečných kil i nadále může pomáhat ReduXin FORTE. Zmíněná unikátní trojitá formule s Glukomananem – jedinou látkou pro snížení hmotnosti, která má účinek zdokumentovaný Evropskou unií, nám může být ReduXin FORTE účinným pomocníkem na naší cestě k vysněné váze.