WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Šijeme a vyšíváme se stroji Brother

Domácí šití zažívá poslední dobou doslova boom. Mnoho z nás se nadchlo do šití vlastních bytových dekorací, doplňků a textilií. Můžeme si dokonce zhotovit oblečení, které nám už bude konečně sedět. Šicí stroje jdou proto rychle na dračku. Jelikož se nejedná o zrovna nejlevnější záležitost, je potřeba vybírat je s rozmyslem. Na jaké parametry bychom se měli hlavně zaměřit?

Šijeme a vyšíváme se stroji Brother

Začátečník, nebo pokročilý?

Prvními otázkami, jež bychom si měli před pořízením šicího stroje položit, jsou, co budeme šít a jak často? Zároveň přihlížíme i k našim dovednostem. V případě, že se chystáme na šití polštářků, závěsů a patchworkových dek, a přitom nemáme s šitím závratné zkušenosti, vystačíme si se základními typy šicích strojů. Jsou vybaveny přednastavenými programy, mají intuitivní a snadné ovládání, nechybí jim bezpečnostní prvky. V této řadě dbejte hlavně na stabilní, nejlépe celokovovou konstrukci. Levné nekvalitní modely by vás mohly od tohoto koníčku rychle odradit.

Šijeme a vyšíváme se stroji Brother

Pro zdatné krejčové

Patříte-li mezi pokročilé, bude pro vás jistě hračkou pustit se do šití oblečení a tvorby střihů. Jelikož se pracuje hlavně s úpletovým materiálem a pleteninou, budou pro vás overlock a coverlock ideální volbou. Umí totiž látku nejen sešít, ale též začistit typickým obnitkováním a rovnou odstřihnout. Na běžném stroji pomocí entlovacího stehu nevypadá šev příliš vzhledně. Navíc se může na pružné látce snadno přetrhnout. S overlockem bude oblečení upravené z líce i rubu.

Šijeme a vyšíváme se stroji Brother

Když chcete něco navíc

Pokud toužíte dovést své krejčovské umění k dokonalosti, pořiďte si vyšívací stroj. S jeho pomocí tak na oblečení jednoduše a rychle aplikujete výšivky a monogramy, čímž oděvy získají přidanou hodnotu. Vyšívací vzory lze použít buď přednastavené ze stroje, nebo si výšivky do vyšívacího stroje stáhnete přes USB flash disk.

Zdroj foto: Facebook Šicí technika Brother, eshop.brother-czech.cz