WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jak najít dobrý pronájem bytu v Praze?

Ceny nemovitostí se v posledních letech vyšplhaly dost vysoko, nejen co se týče prodejů, ale i nájmů. Vyhledat pěkný byt za částku, kterou si můžete dovolit, není vůbec lehké. Chce to pečlivě hledat, obětovat hledání nějaký čas, a hlavně využívat všechny dostupné nástroje, které vám pomohou ten čas zkrátit.

Na první pohled se může zdát, že najít pronájem bytu je dnes jednodušší než kdy dříve. Máme sice internet. Jenže internet je informacemi zcela přeplněný a najít, co hledáte, není tak lehké.

Jaké realitní portály se vyplatí sledovat?

Je spousta portálů s inzeráty nabízejícími bydlení. Sledovat všechny je prakticky nemožné. Kromě toho velmi brzy zjistíte, jak moc se nabídky opakují. Spousta lidí inzerát dá na co nejvíce stránek s vidinou oslovení velkého počtu lidí. Vy, kteří hledáte pronájem bytu v Praze, se pak všemi těmi stejnými nabídkami přehrabujete stále dokola a ztrácíte čas.

Proto je lepší vytipovat si jen dva nebo tři portály, jež budete sledovat opravdu pečlivě. Vyberte si ty největší a nejznámější s velkým počtem nabídek. Případně se můžete přidat také do facebookových skupin týkajících se bydlení v Praze.

Nastavte si hlídacího psa

Některé realitní portály, například reality.idnes.cz, nabízí možnost nastavit si tzv. hlídacího psa. Zadáte si kritéria bydlení a pak dostanete e-mailem upozornění, kdykoliv se objeví nějaká nová nabídka odpovídající vašim kritériím.

Získáte šanci být u inzerátu mezi prvními, což je opravdu klíčové. Jistě se vám už kolikrát stalo, že jste našli parádní nabídku, jenže jste byli třeba až desátí v pořadníku. A jak to tak chodí, když je nabídka opravdu dobrá, všichni ti zájemci před vámi ji jistě neodmítnou.

Nečekejte, ceny neklesnou

Na závěr ještě jedna malá poznámka. Pokud se domníváte, že nyní není vhodná chvíle na podnájem či prodej bytu v Praze, moc vás nepotěšíme. Podle odborníků se ceny snižovat nebudou, neexistuje pro to žádný důvod, ani koronavirová krize s nimi s největší pravděpodobností nehne.

Zdroj foto: reality.idnes.cz, Pixabay.com