WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

3 kroky ke zdravějšímu pitnému režimu i přírodě

Slazené nápoje v jednorázových PET lahvích nesvědčí vám, ani přírodě. Vy do sebe dostanete spoustu zbytečných kalorií a planetu zatížíte o další PET lahev. V Evropě se ročně přepraví více než 100 plastových lahví na osobu, což představuje celkem 15 milionů tun plastů a 8 milionů tun CO2.

1. Nekonzumujte nápoje v PET lahvích

Nápojový průmysl patří mezi velké producenty plastu především kvůli jednorázovým PET lahvím. Mnohem více se jich prodá, než se pak podaří zrecyklovat. Jeden z velkých gigantů nápojového průmyslu vyprodukuje ročně tři miliony tun, což je v přepočtu na lahve s objemem 500 ml cca pětina veškeré světové produkce. Společnost Waterdrop se dlouhodobě snaží množství plastů snižovat. V balení po dvanácti kapslích je množství recyklovatelného obalu nižší než u víčka od plastové lahve. Zároveň díky nízké převozní váze mikrodrinků snižují uhlíkovou stopu. Za 3 roky na trhu Waterdrop dokázal ušetřit až 30 milionů plastových lahví. Kapsle snižuje produkci odpadu o 98 % oproti klasické PET lahvi. Raději si pořiďte novou lahev z borosilikátového skla, kterou můžete používat opakovaně. Slazené nápoje v plastu vyměňte za mikrodrinky, které jsou bez cukru a obsahují ty nejlepší výtažky z ovoce a rostlin. Stačí je jen rozpustit ve vodě.

2. Myslete udržitelně

V obchodním sektoru se objevuje stále více bezobalových obchodů, oděvní značky dávají důraz na recyklaci bavlněných oděvů a jejich znovuvyužití. Firmy stále více vyhledávají lokální dodavatele a snižují tak CO2 produkovaný dopravou materiálů, mnohé se zapojují i do aktivity výsadeb stromů za ujeté kilometry. Přesně takto přemýšlí i společnost Waterdrop a koupí produktů víte, že nepodporujete ničení životního prostředí. Naopak. Rostliny se pěstují v režimu udržitelného hospodářství v rodinné firmě v Německu, nikoli na plantáži, a pro kompletaci papírových obalů využíváme pracovní síly v brněnské chráněné dílně. Zapojit se nyní můžete do akce, kdy koupí 12 balení mikrodrinků zbaví Waterdrop společně s Plastic Bank oceán jedné plastové lahve. Ve výsledku tedy Waterdrop vyjme 4 krát více plastu než používá, což z něj dělá plastic positive společnost.

3. Přestaňte pít slazené nápoje

Pokud pravidelně konzumujete slazené nápoje, dostanete do sebe tisíce zbytečných kalorií. Nové studie ukazují, že jedním z nejúčinnějších kroků ke snížení váhy je omezení slazených nápojů. Jeden litr běžně prodejných syceným limonád může obsahovat až 27 kostek cukru! Pití čisté vody namísto slazených nápojů znamená výrazné snížení kalorického příjmu. Zhruba o tolik kalorií, kolik byste spálili denním během 8 kilometrů. Nechutná vám samotná voda? Vyzkoušejte mikrodrinky waterdrop ®, které jsou zcela bez cukru. Stačí je vhodit do vody a získáte navíc zdravý nápoj s vitamíny a minerály. Všechny mikrodrinky obsahují vitamín C, který podporuje imunitu, a také vitamíny řady B.


Objevte víc a staňte se součástí mise – https://waterdrop.cz/pages/udrzitelnost.