WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Dámské overaly nesmí chybět v šatníku! Jak vybrat ten pravý?

Základem dámského šatníku by měla být jednobarevná trička, pohodlné džíny a overal. Overal se na místo do tohoto základu nemusel dlouho dobývat. Po prvním obléknutí si ho zamilují všechny ženy. Dnes jsou k dostání dámské overalyv mnoha střizích i velikostech S, M, L, XL, XXL. Zatímco jedna kategorie je určena pro spaní, jiný overal je vhodný na velkolepý večírek.

Kam dámský overal nosit?

Výběr tohoto kousku oblečení se vám může jevit více jako oříšek. Tedy co se týče elegantního overalu, který vás má zdobit třeba na plese, nebo overalu na léto. Alternativu na spaní volíme hlavně podle pohodlnosti, nic jiného nehraje roli. Možná ještě oblíbená barva. Například taková růžová nebo pastelově modrá jsou pro spaní ideální. Oblíbený je také zvířecí vzor.

Jenže jak si vybrat z takového množství produktů ten, který bude letním parťákem, či ten, jenž by byl vhodný na party či jinou příležitost ?

Jak vybrat společenské dámské overaly

Silvestrovský večírek, městský ples i na divadelní představení – to vše jsou příležitosti, kam si můžete stylový overal S, M vzít.

V minulosti byly jasnou volbou na zmíněné události šaty, jenže po vniku overalů přešly na druhou kolej. Přece jenom je nový trend daleko pohodlnější, přesto stejně elegantní. Při výběru společenského overalu byste měla upnout svou pozornost ke střihu a na správnou velikost. Rozhodně by vám měl hezky sedět. V tomto případě stojí za zvážení overaly, jimž bude dominovat hluboký výstřih. Důležitá je také správná délka rukávu. Vhodné jsou modely bez ramínek, ale také dlouhý, úzký rukáv. Čeho se vyvarovat, tak krátkých střihů. Ty se na zmiňované společenské akce opravdu nehodí. Ideální jsou kousky s dlouhými nohavicemi.

Jak nosit společenské overaly

Dámské overaly jsou celkem obtížněkombinovatelné. Pokud hodláte vytáhnout tento módní kousek ze své skříně, vytáhněte i boty na podpatcích. Pokud byste zvolila baleríny, sandálky nebo mokasíny bez podpatku, overal by vám opticky zmenšil postavu. Pokud však sáhnete po podpatcích, dokáže vaši figuru naopak hezky prodloužit.

Kromě podpatků se k overalům hodí malé psaníčko, a to jak v obdélníkovém a úzkém tvaru, tak i stylové hranaté kostky.

Jak vybrat letní dámské overaly

Velkým oříškem jsou také letní overaly dámské, které jsou velmi atraktivní zboží. Jejich cena kupodivu není příliš vysoká a délka doručení z e-shopu je jen pár dnů.

V létě můžete mít overal krátký, přece se nebudete trápit v dlouhém modelu. Při výběru letního kousku hraje hlavní roli také materiál, jenž by měl být příjemný a nekousavý. Velice oblíbené jsou modely na úzkých špagetových ramínkách. Filtr vám při hledání pomůže zobrazit přesně to, po čem toužíte. Jistě vyberete ten nejlepší kousek!

Jak nosit letní overaly

Nemusíte se bát toho, že byste i letní dámský overal musela kombinovat s jehlami. Jelikož mu dominují hlavně krátké nebo kratší nohavice, nikoliv dlouhé, můžete si na nohy nazout klidně i oblíbené plátěné kecky či sandálky. K tomu kšiltovka, drobné doplňky, batoh a můžete vyrazit na výlet!