WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Netradiční vánoční drink? Zkuste koktejl s Yuzu tea

Je tu advent. Čas Vánoc a silvestrovských oslav se nezadržitelně blíží. Pátrání po tom, jaké dárky si rodina přeje, uklízení, pečení, vaření a nakupování. Prostě spousta „dospěláckých“ povinností a málo odměn. Co takhle deka, křeslo a vánoční koktejl? Máme pro vás tip na něco opravdu dobrého a netradičního.

Skvěle chutná i vypadá

Yuzu tea je jedinečná asijská dobrota s výbornou chutí, netradiční vůní a vitaminy. Vykouzlíte z něj spoustu nápojů, od ledových alkoholických i nealkoholických koktejlů až po horký čaj či netradiční kávu:

„Ovoce yuzu dává nápojům opravdu zajímavou chuť. Yuzu tea ocení dospělí, kteří si z něj můžou namíchat koktejl. Výborné je třeba spojení s ginem a tonikem. Připravit z něj můžete ale i krásně barevné limonády pro děti,“ říká Eliška Hynková ze společnosti Yuzu. Výhodou je právě i žlutooranžová barva, která vznikne spojením yuzu a medu:

V průhledné sklenici odstín krásně vynikne, takže jde nejen o chutný, ale i estetický prvek všech slavnostních drinků,“ doplňuje Hynková. Pokud si v zimě rádi dopřeje spíše něco na zahřátí, můžete do horkého Yuzu tea přidat například rum nebo jiný oblíbený alkohol. Fantazii se zde meze nekladou.

Yuzu tea má mimo skvělou chuť i další výhodu. Je zdrojem vitaminů a antioxidantů – zejména vitaminu C. Šťáva, kůra i semena mají řadu pozitivních účinků, nejen antioxidační, ale také protizánětlivé, protirakovinné či antimikrobiální vlastnosti.

Vánoční“ Yuzu gin tonik

  • 40 ml kvalitního ginu
  • 10 ml / 13 g yuzu (1 čajová lžička)
  • 100 ml toniku
  • Led

V koktejlové sklenici smícháme gin se lžičkou Yuzu tea. Skleničku do 2/3 zasypeme ledem a dolijeme tonikem.

TIP:
Zkus do koktejlu přimíchat i bergamotový sirup, nápoj to ještě více okoření