WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Zvyšte si sebevědomí – tyhle triky vám v tom pomohou!

Zdravé sebevědomí představuje nezbytnou podmínku ke spokojenému životu. Spousta z nás ale svou vnitřní hodnotu podceňuje a zbytečně na sobě hledá chyby. Zkuste to změnit, mnohdy stačí k tomu, abyste se cítili lépe i maličkosti.

Naučte se přijímat komplimenty

České ženy neumí příliš přijmout kompliment. Slova chvály směřovaná na jejich osobu je spíš zaskočí a znervózní, v některých dokonce vyvolávají podezření, že je za nimi něco víc a dotyčný za ně očekává určitou protislužbu. Vězte ale, že v drtivé většině případů opravdu upřímně oceňují vaše schopnosti, dovednosti či vzhled. Pochvaly na vaši adresu proto neshazujte ani nebagatelizujte, ale poděkujte za ně, usmějte se a užívejte si ten slastný pocit, kdy vám jedna věta dokáže zlepšit celý den.

Zamilujte si červenou

Červená barva symbolizuje sebevědomí. Je dynamická, plná energie, chuti do života, nechybí jí smyslnost ani vášeň. Zařaďte ji proto do svého šatníku – v šatech nebo kabátu v této ohnivé barvě vás rozhodně nikdo nepřehlédne. Spíš naopak, okamžitě upoutáte pozornost. Netroufáte-li si zatím na takto výrazné kousky, pak červenou zakomponujte ve formě doplňků, jako jsou kabelky nebo luxusní šperky. Zkuste vsadit třeba na prsten s rubínem nebo na originální šperky s českým granátem. Do červené barvy zahalte i vaše rty či nehty, které vám okamžitě přidají na atraktivitě. A jak známo, přitažlivost a sebevědomí jdou ruku v ruce.

Přestaňte se srovnávat

Nikdo není dokonalý, ani vaše vzory a idolové, kterým možná trochu závidíte. Ale vězte, že i oni jsou jen obyčejní lidé z masa a kostí, kteří bojují se svými mindráky a nedostatky. Přestaňte se tedy neustále srovnávat s ženami z katalogů, které s realitou nemají mnoho společného. Za jejich dokonalé křivky a hladkou pleť bez vrásek, pupínků či celulitidy mohou totiž šikovní retušéři. Tak na sebe nebuďte tak přísní.

Zdroj foto: Esterstyl.cz, Pixabay.com