WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Máte doma teenagera? Vyberte mu ten správný telefon

Prázdniny jsou ve své polovině a vy začínáte uvažovat, jaký telefon koupit vašemu puberťákovi, aby s vámi mohl být během školního roku ve spojení? Z nepřeberného množství na trhu může být velmi obtížné vybrat ten správný přístroj. Jaká základní kritéria by měl splňovat telefon, kterým své dítko potěšíte?

1. Abyste se i pozdě odpoledne dovolali

Děti na telefonech tráví čím dál více času. Hrají mobilní hry, chatují s kamarády, sjíždějí sociální sítě, a to dává baterii telefonu pořádně zabrat. Například takový Instagram využívá až 30 % baterie a náročná mobilní hra spotřebuje i mnohem více. Ve školní lavici poté nemají možnost dobití a čekat o přestávce na volnou zásuvku není praktické. Proto je dobré hledat telefon s vyšší kapacitou baterie. Ta by měla dosahovat minimálně 4000 mAh. Vy pak nebudete mít problém se se svým dítětem spojit i po večerním kroužku.

2. Dostatečné úložiště na fotky i náročnější hry

Výkonný procesor je jedním z nejdůležitějších parametrů při výběru nového telefonu. Je totiž klíčový pro zvládání i těch náročnějších her. Doporučujeme vybírat telefon s alespoň 3 GB RAM a 32 GB vnitřní pamětí, aby byl prostor pro všechny aplikace a dokumenty.

3. Na velikosti rozhodně záleží

Standardy se stále zvyšují a ač vám osobně možná stačí úhlopříčka do pěti palců, pro dnešní mládež je 5,5 a více palcová úhlopříčka naprosto běžná. Toto kritérium tedy nepodceňujte. Displej mobilu poslouží dítěti v pubertě zejména pro sledování videí, prohlížení fotografií nebo hraní mobilních her, které bývají graficky náročné, proto se zaměřte na FullHD nebo vyšší rozlišení.

4. Selfies a videa zkrátka musí být

Dnešní mládež tráví hodně času také na sociálních sítích, kde s kamarády sdílejí zážitky prostřednictvím fotek a videí, proto věnujte pozornost také kvalitě fotoaparátu. Aktuálně je už poměrně běžná trojitá zadní kamera. V tomto případě telefon nabídne velmi kvalitní fotografie i rozšířený úhel snímání. Primární je rozlišení alespoň 13 Mpx a světelnost f/1.8, popřípadě přítomnost nočního režimu, aby byly kvalitní i snímky vyfocené za horších světelných podmínek.

5. Nemusí stát desetitisíce

Cenový aspekt je pro rodiče nejspíše nejdůležitější. Všichni víme, že děti čas od času telefon rozbijí nebo někde ztratí, proto se investice do drahého telefonu úplně nevyplatí. Nemusíte se však bát, výkonný telefon seženete již pod 10 tisíc korun.

Společnost HONOR nedávno uvedla na český trh smartphone HONOR 9X PRO, který je určitě tou správnou volbou při výběru ideálního telefonu pro teenagera. Jde o nabušený telefon pro všechny náročné hráče mobilních her i fanoušky fotografování. Chlubí se 48Mpx trojitou zadní kamerou, která nabízí i širokoúhlé snímání a noční režim. Díky výkonnému procesoru Kirin 810 a technologii GPU Turbo 3.0 telefon zvládne i ty nejnáročnější hry. Nesmí se opomenout ani širokoúhlý FullHD+ displej o velikostí 6,59 palce a baterie o kapacitě 4000 mAh. Dostupný je v barevném provedení Phantom Purple u všech prodejců za 6 990 Kč.

HONOR 9X PRO je jedním z prvních telefonů značky s unikátním aplikačním obchodem AppGallery, který se každý týden rozšiřuje o nové světové i lokální aplikace. Pokud byste některou aplikaci v AppGallery nenašli, využijte oblíbený vyhledávač aplikací More Apps nebo oficiální Huawei aplikaci Petal Search. Nejjednodušším způsobem, jak získat všechny používané aplikace do nového telefonu, je však zkopírovat si profil ze starého telefonu pomocí aplikace Phone Clone.

Více se dozvíte na www.hihonor.com/cz.