WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Stres? Nedejte mu šanci!

Současné složité období dává nejednomu z nás pořádně zabrat. Vzhledem k zavedeným opatřením se bojíme, že přijdeme o práci a dostaneme se do existenciálních problémů.

Nebo se děsíme, že někdo z našich blízkých onemocnění. Na jednu hlavu je to až příliš mnoho starostí, není se tak co divit, že se ocitáme pod velkým stresem. Jak se ho zbavit?

Vyrazte na procházku

Kombinace aktivního pohybu a čerstvého vzduchu je naprosto ideální nejen pro odreagování a pročištění hlavy, ale i pro zdraví a odolnost vašeho organismu. „Tvrdými daty“ bylo prokázáno, že lidé žijící ve větším sepjetí s přírodou, bývají méně nemocní a nepropadají tak často úzkostným stavům a depresím. Jděte se vyvětrat klidně i jen na pár minut denně. Vstaňte od televize, zavřete notebook a běžte si oddechnout do zeleně. Uvidíte, že se vrátíte v dobré náladě a jako znovuzrození, tělo totiž v přírodě regeneruje daleko rychleji.

Hlídejte si životosprávu

V době karantény mnozí rezignují na zdravý životní styl. Stres i nudu totiž zahání sladkými svačinkami v podobě buchet, koláčů, zákusků či čokolád. Všechny tyto cukrem nabité pochoutky však dodají jen chvilkový pocit pohody. Kvůli výkyvům hladiny cukru v krvi brzy přijdou změny nálad, deprese a úzkosti. Ty se navíc ještě prohloubí, až si stoupnete na váhu. Místo mlsání raději kousejte semínka, která jsou osvědčeným bojovníkem proti stresu a dostanou tak vaše nervy zpátky do formy. Pro zvládání stresu je důležitý také správný pitný režim, jehož základ by měla tvořit obyčejná voda. Dobrou službu vám ale prokážou i sypané čaje, které se pyšní řadou příznivých účinků na organismus. Vysoce kvalitní najdete pod značkou Harney and Sons, která je svými lahodnými nápoji proslulá.

Relaxujte

Velice účinným způsobem, jak se vypořádat se stresem, je naučit se odpočívat. Existuje celá řada speciálních relaxačních technik, které vám na chvíli pomohou „vypnout“. Dobře funguje také meditace, jóga či dělání si drobných radostí. Takže si třeba poslechněte oblíbenou hudbu, přečtěte si knihu, vychutnejte si čerstvou kávu, dopřejte si masáž, začněte provozovat nový koníček. Zkrátka se věnujte sami sobě a najděte si čas na to, co vám přináší potěšení. A nezapomínejte, že štěstí je stav mysli!

Zdroj foto: Pixabay.com