WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Vodní zajímavosti, o kterých jste nevěděli

To, že musíme pít, abychom byli zdraví a živí, ví už i malé děti. Bez vody vydržíme sotva pár dní a tak je voda pro náš organismus stejně důležitá, jako vzduch k dýchání.

Pít musí lidé i zvířata, proto je čistá voda to nelepší, co můžeme pít. A zatímco zvířata stále respektují to, co jim dala příroda do vínku, my lidé si často místo vody raději nalijeme sladkou limonádu nebo sirup plný chemických konzervantů a stabilizátorů. Na vině může být i nedobrá chuť vody, která nám teče z kohoutku a kterou proto nechceme pít. Pak je řešením filtrovat vodu přes vodní filtry, zlepšit její chuť a zbavit ji škodlivých látek. Pro své tělo tak uděláme mnohem více, než kdybychom opět sáhli po slazené limonádě. Když si pak na skvělou chuť vody zvykneme, budeme ji vyhledávat stále a naše tělo tak dostane to nejlepší. Máme to v našich krajinách navíc velmi jednoduché, stačí otočit kohoutkem a pitná voda ihned teče, upravená voda je pak i zdravější a chutnější. Možná bychom ji ale nebrali jako samozřejmost, kdybychom o ní věděli více.

  • V Africe i Asii chodí lidé pro vodu v průměru 6 kilometrů.
  • Velbloudi jsou obecně považováni za zvířata, která vydrží bez vody dlouho. Žirafy a krysy ale vydrží bez vody ještě déle.

  • Horká voda rychleji zmrzne než voda studená. O tom se většina z nás přesvědčila při pokusu o urychlení škrábání skel auta.

  • Na nejvyšší hoře světa, Mount Everestu, je bod varu vody pouhých 71 stupňů.

  • Podíl vody v lidském těle se během života mění. 6 měsíční dítě má přes 80 % vody v těle, dospělý člověk pak kolem 70 %. Ženy mají v porovnání s muži vody méně, protože mají v těle vyšší obsah tuku.

Vodu ke svému životu potřebujeme, jen na ni často zapomínáme. Přitom neexistuje nic lepšího, co můžeme svému tělu dopřát, než čistá voda. Filtrace vody pomocí vodních filtrů nám pak pomůže ji zbavit škodlivých látek, nečistit a těžkých kovů, antibiotik i pesticidů a zároveň zachovat látky pro naše tělo prospěšné, jako je jód nebo hořčík. Můžeme tak vynechat ve svém pitném režimu nezdravé limonády a sirupy a pít filtrovanou vodu, která je zdravá, čistá a má skvělou chuť.