WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Colgate uvádí na český trh novou zubní pastu Smile for Good

Společnost Colgate uvedla na český trh novou zubní pastu Smile for Good, která obsahuje minimální množství složek a jako první pasta značky Colgate uvádí na přední straně obalu seznam a účel jednotlivých složek, ze kterých je vyrobena. Zubní pasta je zabalena do první recyklovatelné plastové tuby Colgate.

Vše, co potřebujete, nic nepotřebného navíc

Složení zubních past a účel jednotlivých složek jsou ve společnosti často diskutovaným tématem. Jak ukázal výzkum ve Velké Británii, téměř tři čtvrtiny (74 %) spotřebitelů se více a více zajímá o dopad produktů na naši planetu a lidské zdraví. Zubní pasta Smile for Good v tomto směru stanoví nový příklad, neboť jednoduše vysvětluje účel každé své složky.

Složky obsažené v pastě jsou z 99,7 % přírodního původu a záměrně vybrané tak, aby bylo složení pasty optimální k požadovaným účinkům. V současné době existují dvě varianty – Smile for Good Protection a Smile for Good Whitening s jedlou sodou, která je známá svými bělícími účinky.

Již tak omezený seznam složek dále nezahrnuje SLS, TiO2 nebo sacharin a výrobek byl certifikován ze strany Vegan Society, FSC a EcoCert, což vypovídá o tom, že receptura byla vyvinuta odpovědným způsobem a většina obsažených složek pochází z přírodních zdrojů.

Recyklovatelný obal – první ve své kategorii

Jak ukazují výsledky výzkumu ve Velké Británii, téměř dvě třetiny lidí si neuvědomuje, že tuby běžných zubních past nejsou recyklovatelné. Většina tub současných zubních past se totiž vyrábí z fólií z plastového laminátu (obvykle v kombinaci z různých plastů), které jsou vrstveny kolem tenké vrstvy hliníku. Tato směs materiálu znemožňuje recyklaci běžným způsobem. Nová pasta Smile for Good od společnosti Colgate tuto skutečnost mění díky použití polyethylenu s vysokou hustotou (HDPE), který se běžně používá k výrobě plastových lahví a je široce recyklovatelný.

Dříve se polyethylen s vysokou hustotou (HDPE) považoval za příliš tuhý materiál na to, aby se z něj dala vytvořit stlačitelná tuba na zubní pastu. Vyvojáři společnosti Colgate však přišli na to, jak kombinovat různé stupně a tloušťky laminátu HDPE do tuby, která splňuje recyklační standardy a současně chrání produkt, dodržuje požadavky vysokorychlostní produkce a zůstává pro spotřebitele pohodlně stlačitelný. Obal nedávno získal uznání od APR (Asociace plastových recyklačních společností) a RecyClass (iniciativa pracující na zlepšení recyklovatelnosti obalů) a stanovil tak standardy recyklovatelnosti v Severní Americe a v Evropě. Společnost Colgate dále navázala spolupráci s řadou odborníků v oblasti balení a recyklace, aby zvýšila povědomí a umožnila lepší přijetí této recyklovatelné tuby.

Společnost Colgate pokračuje v úsilí pomáhat lidem dělat malé udržitelné změny k lepšímu, a to i uvedením nových produktů – zubní pasty Smile for Good a zubního kartáčku Colgate Charcoal Bamboo. Společnost tím zlepšuje udržitelnost svých výrobků s cílem zajistit 100% recyklovatelná balení do roku 2025.

Samotná zubní pasta totiž představuje odhadem kolem 20 miliard kusů tub ročně po celém světě. Proto společnost Colgate sdílí svou inovativní obalovou technologii s konkurencí v rámci svého závazku transformovat jednu z nejpoužívanějších forem plastových obalů, které dosud nebylo možné recyklovat.

Noel Wallace, generální ředitel a prezident společnosti Colgate-Palmolive, poznamenal: „Colgate chce zajistit, aby se tuby zubních past staly součástí oběhového hospodářství jejich možným dalším užitím a eliminací odpadu. Pokud dokážeme standardizovat recyklovatelné tuby zubní past napříč všemi společnostmi, všichni zvítězíme. Chceme, aby všechny tuby od zubních past – a nakonec všechny tuby a obaly obecně – splňovaly stejné recyklační standardy, jakých jsme dosáhli my. Můžeme se přizpůsobit těmto společným normám pro tuby a stále soutěžit o to, co jednotlivé produkty obsahují.”

Noel Wallace uvedl, že rozhodnutí bezplatně sdílet technologii týkající se nové tuby s konkurencí je v souladu s hodnotami společnosti Colgate a cílem dosažení udržitelnosti. Společnost tím rovněž přispívá k pokračující práci na podpoře cílů udržitelného rozvoje OSN a k závazku New Plastics Economy Global nadace Ellen MacArthur Foundation, jejímž posláním je urychlit přechod na oběhové hospodářství.

Další informace naleznete na www.colgate.cz/products/smileforgood.