WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Pořiďte si saténové povlečení a budete se vám spát “jako v bavlnce“

O tom, že kvalitní spánek je nesmírně důležitý, už toho bylo napsáno hodně. Pro samotnou kvalitu spánku pak hraje roli celá řada faktorů, a kromě pohodlné postele je jednou z nesmírně důležitých věcí také kvalitní povlečení. Na něm se rozhodně nevyplatí šetřit, a tak pokud si chcete dopřát skutečně příjemný spánek, doporučujeme např. saténové ložní povlečení, pod kterým se budete cítit příjemně po celý rok.

Saténové povlečení patří k těm nejoblíbenějším

Luxusní povlečení z bavlněného saténu u nás již mnoho let patří k těm nejvíce žádaným. Je to dáno i jeho jemností, příjemností na dotek, vysoké kvalitě a celé řadě dalších výhod. Není ale satén jako satén a mnoho lidí má o tomto materiálu zkreslené představy – jak poznat ten opravdový a kde se dá skutečně luxusní a pravé saténové povlečení koupit?

V ČR patří k předním prodejcům společnost Stella Ateliers

Špičkovou kvalitu nehledejte v běžných hypermarketech nebo levných diskontních prodejnách, zaměřených na co nejnižší cenu. Ty nejlepší věci často naleznete na internetu a jedním z takových příkladů je česká společnost Stella Ateliers, jež provozuje vlastní e-shop na stránkách www.stellaateliers.cz. Na nich si můžete vybrat z pestré palety nejrůznějších druhů ložního prádla, vyrobeného z různých materiálů, vždy ale ve špičkové kvalitě. Kromě luxusního povlečení nabízí ve svém internetovém obchodě Stella Ateliers také polštáře, přikrývky, prostěradla, přehozy a spoustu dalších kvalitních produktů od předních výrobců.

Výhody bavlněného saténu – dejte si pozor na to, zda kupujete skutečnou kvalitu

Když nakupujete saténové ložní povlečení (bez ohledu na to, zda na e-shopu nebo v libovolné prodejně), dejte si pozor na to, zda to, co kupujete, je skutečně pravý satén. Ten opravdový se totiž dělá z vysoce kvalitní bavlny, zatímco “fejkový“ satén je vyrobený z polyesteru. Samozřejmě povlečení z polyesteru nemá zdaleka takové vlastnosti jako pravý satén a není proto divu, že se dá pořídit za pár stovek. Pravý satén je ale jiný – má mnohem delší životnost, neztrácí barvy (ani po mnoha vypráních), je krásně prodyšný, nežmolkovatí a je příjemný na spaní po celý rok – v létě vás příjemně ochladí a v zimě naopak zahřeje.

Kvalitní satén se dělá v různých úpravách

Závěrem si ještě představíme několik druhů úpravy luxusního povlečení z bavlněného saténu. Jedná se zejména o tyto druhy saténu:

Mako satén – jde o hustou tkaninu z jemně česaných přízí pravé egyptské bavlny. Na povrchu je Mako satén jemně lesklý, krásně hebký a měkký. Má dlouhou životnost a je příjemný na dotek.

Mako satén UNI – v tomto případě se jedná o jednobarevnou tkaninu v atlasové vazbě. Ostatní vlastnosti jsou podobné jako u klasického Mako saténu, ať už jde o lesklost, příjemnost na dotek nebo vhodnost použití po celý rok.

Švýcarský prémium satén – vyrábí se ze 100% vysokojakostní česané Mako bavlny a je tkaný v husté atlasové vazbě. Pokud toužíte po maximálním luxusu, tento druh saténu si zaručeně oblíbíte – je mimořádné jemný, příjemný na dotek a vydrží opravdu dlouho i po mnoha praních.

Mako satén DE LUXE – i tentokrát se jedná o satén pro ty nejnáročnější zákazníky. Mako satén DE LUXE je vyroben ze 100% česané egyptské Mako bavlny a za zmínku určitě stojí, že 136 m jemné příze váží pouhý jeden gram. Ideální povlečení pro milovníky luxusu a pro všechny, jenž chtějí jen to nejlepší a nejkvalitnější saténové povlečení.

Neradi žehlíte? Potom by se vám mohlo zamlouvat nežehlivé bavlněné povlečení v úpravě Jersey.