WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Stylový pomocník na práci i zábavu? Notebooky Yoga nebo tablet s asistentem

Září se letos neslo na vlně nových technologií a inovací, které si mohli nedočkaví příznivci vyzkoušet již na technologickém veletrhu IFA v Berlíně. Novinky určené přímo pro náš lokální trh představila společnost Lenovo minulý týden. Svůj segment stylových a ohebných notebooků Yoga rozšiřuje o další výkonná zařízení, stejně tak sekci smart home, pro kterou se hlavním produktem stává Yoga Smart Tab – chytrý tablet s google asistentem. Při vývoji se Lenovo zaměřilo především na konektivitu a dostupnost zařízení všem, kteří nové technologie denně využívají v práci, doma i na cestách.

Mezi top zařízení se tento podzim řadí model 2v1 Yoga C940, které nabízí celokovové elegantní provedení s aktivním perem, jenž se dobíjí přímo v notebooků. Zařízení se hodí do kanceláře, na meeting i jako zdroj zábavy na chatu. Na baterii vydrží až 17,5 hodiny, což společně s 4K rozlišením displeje a systémem Dolby Atmos znamená pořádný zážitek z filmů a seriálů. Náročnější uživatelé si mohou zvolit verzi s 10. generací procesoru Intel i7. Užívání notebooku je navíc jednoduché a intuitivní, čemuž napomáhá rychlé přihlášení přes otisk prstu.

Lehčí, tenčí a stylovější

Pro milovníky tenkých notebooků s výdrží je tu Yoga S740 a Yoga C740. Oba perfektně doplňují segment zařízení, se kterými se nemusí uživatel stydět v kavárně ani na konferenci. Yoga S740 nově přichází ve 14 a 15palcové verzi a jeho předností je především snadná přenositelnost. V hliníkovém šasi navíc působí zařízení velmi decentně. Yoga C740 přidává k už tak nabité výbavě dlouhou výdrž na baterii, tenké rámečky a FHD rozlišení displeje. Součástí notebooku je i praktické pero, se kterým si může uživatel psát ručně poznámky nebo si kreslit.

Budoucnost domácnosti: tablet s asistentem

Lenovo uvádí i chytrá zařízení Android s Google asistentem. Mezi nimi tablet Lenovo Yoga Smart Tab. Šikovné 2v1 zařízení, které lze použít jako tablet nebo smart displej. Jeho praktický stojánek vám umožní různě polohovat zařízení včetně zavěšení na zeď. Kvalitní, 10palcová obrazovka a reproduktory JBL zpříjemní zážitek ze sledování multimédií.

Lenovo Tab M7 a M8 jsou druhá generace Android tabletů pro širokou veřejnost. V nabídce jsou varianty s Wi-Fi a LTE připojením. Navzdory nižší ceně tablety působí prémiovým dojmem díky celokovovému krytu. Navíc s dětským módem je možné vytvořit vašim nejmenším separátní účet, který je uzpůsoben jejich potřebám. Oba tablety mají certifikaci TÜV Rheinland s redukcí škodlivého modrého světla.