WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Připravte si doma originální letní kávové variace pomocí french pressu

Pokud si rádi vychutnáte svůj oblíbený šálek kávy, určitě nepohrdnete zajímavými letními variacemi tohoto nápoje, které nejen potěší chuťové pohárky, ale také příjemně osvěží. Léto je ideálním obdobím na zkoušení nových možností, proto jsme pro vás ve spolupráci se Starbucks District Coffee Masterem Miguelem Gonzálezem připravili recepty na originální letní kávové nápoje, které si jednoduše připravíte v pohodlí domova metodou french press.

Cold Brew patří v kavárnách Starbucks v rámci letního menu mezi nejoblíbenější nápoje a v nabídce je již v několika variacích. A ačkoli se může zdát, že připravit si tento lahodný nápoj doma je přímo nemožné, není tomu tak. Osvěžující Cold Brew Tonic je skvělým tipem na letní posezení s kamarády na terase.

Cold Brew Tonic

Budete potřebovat french press, který je součástí vybavení většiny domácností. Pokud jej nemáte, můžete si ho koupit i v kavárnách Starbucks. Připravte si svou oblíbenou zrnkovou kávu, například Starbucks House Blend, namletou nahrubo (připomíná mořskou sůl). Do french pressu nasypte 1 díl kávy a zalijte 3 díly vody (např. 1 šálek kávy zalitý 3 šálky vody) a vložte do chladničky na 20 hodin. Když je káva vylouhovaná, stlačte píst na french pressu. Do větší sklenice nasypte kostky ledu a zalijte asi 1 dcl Cold Brew. Přidejte asi 2 dcl toniku. Nejvhodnější je tonik, který není slazený (např. FeverTree). Vychutnejte si originální ledový kávový nápoj!

Pokud vám nechybí odvaha a máte rádi citrusy, určitě vyzkoušejte i originální ledovou kávu s citrusovým džusem. Tato kombinace může znít netradičně, ale chutná skvěle a rozhodně zpříjemní horké letní dny.

Ledová káva s pomerančovým džusem

I na přípravu ledové kávy budete potřebovat french press. Opět si připravte svou oblíbenou zrnkovou kávu. Pro přípravu ledové kávy s pomerančovým džusem jsou nejvhodnější africké kávy, které mají jemnou citrusovou dochuť, například Starbucks Kenya. Namelte si kávu nahrubo (struktura mořské soli). Do french pressu nasypte 2 lžíce kávy a zalijte 180 ml horké vody. Přikryjte nádobu víkem, ale píst nechte vytažen a nechte louhovat 4 minuty. Naplňte větší pohár kostkami ledu, stlačte píst french pressu a pomalu nalijte kávu na led. Dolijte 100% pomerančovým džusem podle chuti a vychutnejte si příjemné citrusové osvěžení.

S tipy od Starbucks District Coffee Mastera Miguela Gonzáleze určitě ohromíte své přátele a společně si užijete jedinečné letní momenty, na které nezapomenete. Pokud potřebujete radu ohledně přípravy kávy ve french pressu nebo jinou alternativní metodou v pohodlí domova, baristé v kavárnách Starbucks vám ochotně poradí a namelou vám vaši oblíbenou kávu na správnou hrubost podle zvoleného způsobu přípravy.

O Starbucks

Historie Starbucks Coffee Company se započala roku 1971 v Seattlu. V současnosti je společnost – se svými kavárnami po celém světě – lídrem v oblasti získávání, prodeje a pražení kávy. Svým zákazníkům nabízí s každým šálkem jedinečnou atmosféru a zážitek, které vycházejí z jejích hodnot a závazků.

Chcete-li zažít atmosféru Starbucks, navštivte prosím naše kavárny, webové stránky www.starbucks.com a www.starbuckscoffee.cz a facebookový profil Starbucks.