WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Balet: Tři měsíce výuky v Baletní akademii Adély Pollertové

Balet většina z nás zná z divadelních představení a televize. Obvykle obdivujeme éterickou dívku, která tančí na špičkách a působí u toho velmi ladně. Pohyby jsou plynulé a vypadají jednoduše. Ale jen do chvíle, než si v obývacím pokoji, přidržujíce se stolu, zkoušíme arabesku na pološpičkách.

I v dospělosti můžeme propadnout kouzlu baletu. Kurzy baletu pro dospělé začátečníky totiž v současnosti najdete v každém větším městě. Já jsem si vybrala a na vlastní kůži vyzkoušela Baletní akademii Adély Pollertové, sídlící na pražské Florenci v Domě Černá Labuť.

Zkušenosti s první lekcí jsme vám již představili v tomto článku. Ale co se děje potom?

Moje začátky s baletní výukou

Prvních pár lekcí jsem si připadala dost nemotorně. V zrcadle jsem viděla, že mé pohyby vůbec nejsou ladné. Snažila jsem se, ale stejně si mé tělo dělalo, co chtělo. Při výuce na volnosti, která je zařazena vždy ke konci lekce, jsem skoro ani neudržela rovnováhu. Již po prvním měsíci ale bylo vše jinak. Moje „tělo bylo disciplinovanější“. Automaticky jsem vytočila nohu při batman tendu. Dopředu jsem tušila, který cvik můžu očekávat. A při plié mi přišlo přirozené vytočit kolena…

První kurz je za mnou

Tři měsíce baletní výuky mám zdárně za sebou. Při poslední lekci jsem bez problémů udržela rovnováhu na pološpičkách. Zvládla jsem zkoordinovat nohy i ruce. A také automaticky propínám kolena a snažím se je nekrčit. Pamatuji si základní názvy a zvládám delší choreografie prvků. I tempo kurzu se postupně zvýšilo na „baletní standard“. A pozitivní zpráva pro zdravý pohyb, pokud děláte prvky opravdu poctivě, výdej kalorií se vyrovná hodině ve fitness.

Vliv na můj život

Musím přiznat, že velmi pozitivní. V běžném životě chodím více narovnaná a přestala mě bolet záda. Na každou lekci se doslova těším, je to pro mě únik z pracovního života. Vím, že primabalerína ze mě určitě nikdy nebude. Třeba ale jednou obuju špičky a zatančím si sólo v baletním sále.

Dostala jsem šanci pokračovat dál

Právě se chystám na další úroveň kurzu. Baletní akademie Adély Pollertové je vypisuje každý půlrok, a teď aktuálně probíhá zápis. Zkusit to tedy můžete i vy.

Přihlásit můžete sebe i své dítě

A nemusí zůstat jen u vás! Tančit může i vaše dcera. V Baletní akademii probíhají i kurzy pro malé baletky, které jsou dokonce zakončeny baletním představením.

Více informací a přihlášky naleznete na www.baletniakademie.cz.