WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Víte, jak pečovat o své řasy?

Svůdný pohled mrkací panenky s dlouhými, hustými řasami bohužel do vínku většina z nás nedostane, přesto si k němu alespoň trochu můžeme pomoci správnou péčí o řasy.

Husté a dlouhé

Výživa ovlivňuje vše v našem těle, a to i řasy a jejich růst a kvalitu. Řasy, vlasy a nehty se skládají z 90 % z keratinu a jejich růst ovlivňuje i vitamín H. Ke tvorbě keratinu přispívají nenasycené tuky, do jídelníčku proto zařaďte oříšky, semínka, vejce, luštěniny a droždí a samozřejmě i dostatek ovoce a zeleniny. Ke zlepšení vašich řas může pomoci i pohyb, protože zajistí lepší zásobení řasových cibulek živinami. A svou roli samozřejmě hraje i péče a způsob odličování. Používejte šetrný odličovač očí a postupujte jemně, řasy nijak nedrhněte ani nemněte. Lehkými, krátkými tahy odličte make-up, řasenku a běžné nečistoty celého dne a raději použijte více vatových tamponků, než abyste se snažili řasy odlíčit silou. Nešetrné odlíčení poškozuje řasy i jejich kořínky, což může způsobit slábnutí a vypadávání řas.

Trocha pomoci

K řasám, které mohou konkurovat i filmovým hvězdám, pak může pomoci také sérum na řasy. Přírodní rostlinné oleje vyživují kořínky řas, podporují tak jejich růst a vyšší objem, chrání řasy před vnějšími vlivy a pomáhají omezit jejich vypadávání. Výrazné a hustější řasy pak vykouzlí i kvalitní řasenka, kterou je lepší nanášet ve více vrstvách, aby byl efekt co nejdokonalejší. Pokud zvolíte voděodolnou variantu, což je v létě velmi praktické a nezaskočí vás nečekaný déšť ani párty u bazénu, opět myslete na správný odličovací prostředek.

Příroda vám možná nenadělila řasy jako z reklamy do módního časopisu, přesto není důvod si zoufat. Správná výživa a dekorativní kosmetika mohou pomoci ke kouzelnému pohledu. A nezapomeňte se vždy usmívat, to vám rozzáří oči ještě o kousek víc.