WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Hraje roli materiál při výběru spodního prádla? Ano!

Spodní prádlo nosíme přímo na těle, kromě správné velikosti tak musíme dávat při jeho výběru pozor i na kvalitní materiál, který se bude příjemně nosit a nebude nás jakkoli omezovat.

Snad každý má za sebou nemilou zkušenost, kdy si pořídil nový kousek oblečení či přímo prádla do svého šatníku a už za pár minut po oblečení cítil, že to není ono. Kousání, dráždění pokožky a nutnost neustále se škrábat nám dokáže zkazit celý den, a tak je lepší vybírat kvalitní spodní prádlo z příjemných materiálů. Pak máme jistotu, že o něm celý den nebudeme vědět a budeme se moci věnovat tomu, co nás baví. Které materiály jsou vhodné?

  • Bavlna patř mezi klasické materiály, bez které se neobejdeme. Prádlo z ní je pohodlné, dobře saje pot, nedráždí a hodí se i pro alergiky nebo lidi s citlivou kůží. Velmi dobře si rozumí i v kombinaci s jinými materiály. Používá se na všechny druhy prádla, od pánských slipů a boxerek až po dámské podprsenky a topy, a to jak samotná, tak s příměsí elastanu pro vyšší pohodlí a pružnost nebo s dalšími vlákny. Kombinace bavlny a dalších vláken zvyšuje pružnost, stálobarevnost, jemnost a umožňuje tak zvýšit komfort nošení.

  • Polyester už dávno není jen silon, který si možná ještě pamatujeme z dětství. Moderní materiály z polyesterových vláken jsou prodyšné, příjemné na omak a funkční, tedy rychleji odvádí pot a dobře schnou.

  • Modal, bambus a další přírodní vlákna jsou stále populárnější. Modal je vlákno vyráběné z buněčných stěn rostlin, zejména buku a smrku, je příjemný na dotek a pojme až o polovinu více vlhkosti než bavlna. Bambus je antibakteriální a přirozeně pružný, proto je bambusové spodní prádlo vyhledávané na sport i běžné nošení.

Materiálů a jejich kombinací je velmi mnoho, vždy se ale vyplatí vsadit na kvalitu. Umělé a nekvalitní materiály nám mohou způsobit podráždění kůže nebo i vyrážku a především dlouho nevydrží.

Zdroj foto: Andrie.cz