WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jak vyrobit jarní dekorace z látky?

Už nemusíte kupovat drahé neosobní dekorace ze sériové výroby, které mají stovky lidí. Vyrobte si takové, které budou jedinečné a v barvě a tvaru jaké si sami vyrobíte. Nevíte, jak na to? Inspirujte se v mém článku.

Zdroj: Gilsa Rosa Gomes (cz.pinterest.com/gilsaemauricio)

Pokud máte doma šicí stroj a někdy jste šili, jistě asi víte, že na trhu už existuje rozsáhlá nabídka látek nejen co do materiálu, ale také v různých barevných variantách a vzorech. Jak toho využít?

Dekorační polštáře

Nejjednodušší dekorací z látky je v interiéru polštář, který je možné převléct každou chvíli do nového kabátku. Můžete zvolit buďto dekorační látku s jarními motivy (květinové nebo přímo velikonoční vzory), anebo vzít jakoukoli kombinaci pastelových barev a vystříhnout jarní symbol. Jím může být tulipán, zajíc nebo kuře.

Látkové 3D figurky

Pokud si vyrobíte z barevné bavlny pestrobarevné figurky vycpané molitanem nebo kuličkami, je možné je umístit prakticky kamkoli. Lze je usadit na botník, knihovnu, pohovku, anebo třeba i za okno, aby vyhlížely vaše hosty a kolemjdoucí. Nápadů je mnoho. Vyrobte si veselé zajíčky, hejno slepiček nebo úplně obyčejné tulipány, které si můžete naaranžovat do vázy pomocí drátků. Látkové postavičky můžete použít i jako součást velikonočního věnce, který umístíte na dveře.

Věnce s látkovou aplikací

Kombinace proutí a barevných látek nebo úplně obyčejného lnu působí nádherně. Pokud máte možnost vyrazit si do přírody nebo alespoň na zahrádku, využijte přírodniny nebo sušené kytice z podzimu. Namísto živých tulipánů, které ve věnci nevydrží a začaly by opadávat, si vyrobte květiny a zvířátka.

Jarní věnec se zajíčky - ratan, patina Ruční Výrobky Na Velikonoce, Velikonoční Věnce, Velikonoční Dekorace, Vánoční Věnce, Rustikální Vánoce, Vlastnoruční Dekorace, Řemesla
Zdroj pinu original-dekorace.cz

Látkové květiny

Květiny můžete použít v interiéru, ale i krytém exeriéru, třeba na terase nebo na parapetu. Můžete je umístit do vázy, nebo pleteného košíku. Květiny umístěte na jiné dekorace v bytě. Držáky na závěsy, na ubrousky nebo další příslušenství. Můžete je pomocí svíracích špendlíků připnout na záclony.