WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Při koupi nové tiskárny myslete také na tonery

Vaše stará tiskárna už vám neslouží dobře a vy přemýšlíte nad novou? Je dobré však řešit koupi nové tiskárny komplexně a zamyslet se nad tonery a náplněmi, které do nich budete používat. Pro maximální využití tisku, je to stejně důležitě, jak tiskárna sama.

Vsaďte na originální tonery

Koupí originálního toneru neprohloupíte. Kvalita tisku je daleko lepší, než kdybyste si koupila neoriginální balení, které do vaší tiskárny vůbec nepatří, protože snižuje její životnost. Originální toner je sice dražší než ten neoriginální, ale ve výsledku vám ušetří peníze. Nejen za opravu tiskárny, kterou si můžete poškodit, ale také tím, že s originálem toho vytisknete více. Dobrou alternativou jsou například tiskárny a tonery Xerox, cenově dobře dostupné.

Náplně originální, alternativní, ale také prémiové kvality

Další typ, který se vám bude líbit jak z finanční stránky, tak kvalitou tisku jsou tiskárny a tonery Epson. Jsou na trhu už řadu let a patří mezi takzvanou pomyslnou špičku. Náplně to takových tiskáren se prodávají jak v originálním, tak alternativním provedení, ale také v prémiové kvalitě. Se správným výběrem, pokud si nejste jisti, který typ zvolit, vám poradí každý dobrý specializovaný prodejce.

Co to jsou alternativní tonery

Alternativní toner nahrazuje originální náplně. Často to bývá nejlepší možné řešení, protože s nimi můžete vytisknout až o 40 % víc než s jinými tonery. Také jejich cena je poměrně nižší, než u originálních či prémiových náplní. Jen si zde musíte dát pozor, abyste koupili také alternativní tonery od autorizovaných prodejců.

Koupi nové tiskárny a následně náplní do nich promyslete pořádně, protože vám bude sloužit po mnoho dalších let. Nezapomeňte, že každý prázdný obal by se měl s ohledem na naši přírodu ekologicky zlikvidovat.

Zdroj: WUTTISAK PROMCHOO, Proxima Studio / Shutterstock.com