WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Jak prát spodní prádlo?

Víte, jak prát a sušit jemné spodní prádlo? Dejte mu náležitou péči, aby vám dlouho vydrželo a udrželo si své vlastnosti. Před prvním použitím jej vyperte podle symbolů uvedených výrobcem na jeho etiketě. Podívejte se, jak o prádlo pečovat.

Před prvním praním si vždy pozorně přečtěte etiketu se symboly údržby. Najdete ji natištěnou nebo našitou na spodním prádle. Jemné bezešvé spodní prádlo perte klidně v pračce, ale zvolte teplotu maximálně 30 °C.

Jak prát spodní prádlo

Doporučujeme používat speciální prací prostředky na jemné prádlo. Nepoužívejte aviváž, která snižuje takzvaný kapilární výkon vlákna. U spodního prádla a sportovních oděvů s membránou sníží nebo časem úplně zničí původní funkčnost. Doporučujeme také volit prací přípravky na bílé, barevné a černé prádlo. Bílé prádlo při použití nevhodného pracího prostředku či aviváže často zežloutne nebo zešedne.

Černé či barevné zase může ztratit barvu. Spodní prádlo perte vždy naruby a zipy zapněte, aby nezpůsobily zatržení. V pračce lze spodní prádlo také ždímat. Nikdy však jemné spodní prádlo nežehlete.

Jak pečovat o stahovací prádlo

Aby si stahovací prádlo zachovalo unikátní vlastnosti, je třeba mu věnovat pravidelnou péči. Vyznačuje se právě svou výjimečnou elasticitou a pevností materiálu. Pro dlouhé zachování uvedených vlastností perte stahovací prádlo raději v ruce a ve vlažné vodě. Vyhněte se aviváži a klasickým pracím prášků, protože bělicí přísady mohou vlákna prádla spálit a ta ztratí pružnost. Použijte speciální prací prostředek na jemné prádlo nebo sprchový gel. Nesušte jej v sušičce a nežehlete.

Na co nezapomenout

Způsob péče o spodní prádlo se odvíjí od konkrétního materiálu. Vždy se řiďte štítky s jasnými instrukcemi, jak s prádlem zacházet. Jemné a bezešvé spodní dámské prádlo je vyrobeno z jemného elastického mikrovlákna nebo jemné bavlny, je prodyšné, má funkci odvádět pot od těla a rychle schnout. Prádlo perte vždy raději naruby. Důležité je taky nemačkat podprsenky ani kalhotky a pěkně je srovnat. Podívejte se, jak správně skládat a skladovat spodní prádlo, aby nám dlouho vydrželo pěkné.