WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Tři ženy | Tip na knihu

Na vánoční knižní trh přichází kniha TŘI ŽENY v českém překladu Věry Kláskové.

Autorkou je známá americká spisovatelka a novinářka Lisa Taddeo, přispěvatelka do časopisů New York, Esquire, Elle, Glamour. Kniha se stala bestsellerem SUNDAY TIMES a NEW YORK TIMES a během tří měsíců se jen ve Spojených státech prodalo 1 100 000 výtisků.

Jestli očekáváte něco dráždivého a mírně perverzního ve stylu Padesáti odstínů šedi, budete zklamáni. Detailní studie lásek, které zažívají tři různé ženy, přináší především nesnadné pravdy o prosté touze po sblížení i o nebezpečném pokušení někoho zcela ovládnout. Kniha není chvilková záležitost, autorka vlastně vytvořila nový žánr: dokument napsaný beletristickým stylem, jenž nabízí thrillerové tempo a natolik intimní psychologické portréty, že si až přisvojují individualitu skutečných postav. A zatímco všechny zvláštnosti jejich příběhů nemusejí rezonovat se zkušeností každé čtenářky, zaručeně rezonuje základní potřeba lásky – touha být ceněná a žádoucí. Sex je jen médium.

Jmenují se Maggie, Lina a Sloane. Maggie žije v menším městě, nedávno jí bylo dvacet a stále ještě ji pronásledují následky vztahu s ženatým učitelem, když byla na střední škole. Lině je něco přes třicet, žije na venkově, osvobodila se z nevydařeného manželství a stýká se s milencem, kterého poznala ještě na škole. Hmotně nezávislé majitelce restaurace Sloane a jejímu manželovi se blíží čtyřicítka, a oba sexuálně experimentují s jinými muži a ženami. Představují tyhle tři ženy zosobnění častých pravd o erotickém životě žen?

Objevitelská kniha Tři ženy zobrazuje s hlubokým pochopením a velkou emocionální silou křehkost a složitost ženské touhy i její přetrvávající nerovnoprávnost. Životy tří nezapomenutelných hrdinek nám důrazně připomenou, že s našimi obtížemi nejsme sami!

„Nejniternější zachycení ženského vnímání erotiky a sexuality, jaké svět v posledních letech zaznamenal!“
– New York Times

„Kniha, která vám svou upřímností vyrazí dech. Do krajnosti intimní a pravdivá!“
– Entertainment Weekly

Původní název: Three women

Překlad: Věra Klásková

Vazba: pevná

Vydalo nakladatelství LEDA.

Více o knize na www.leda.cz.