WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Velký test pleťových masek: Další várka našich zkušeností

Na trhu nalezneme velké množství pleťových masek – od textilních nebo jílových až po ty, které si můžeme vyrobit sami doma. Ne vždy ale máme čas na jejich výrobu, a proto doporučujeme jednorázové masky, která nám usnadní práci a ušetří čas.

Přinášíme další shrnutí zkušeností s maskami značky Balea z drogerie DM.

Balea pleťová maska proti vráskám Q10

Každý typ pleti.

Pleťová maska slibuje okamžité účinky v boji proti vráskám a doporučuje se pro zralejší pleť. V balení se opět nacházejí dvě porce. Na rozdíl od většiny masek, výrobce doporučuje ji po působení pouze setřít ubrouskem a neoplachovat. Masku jsem nechala na pokožce 15 minut působit a užívala si její příjemnou vůni. Po setření byla má pleť hydratovaná a neměla jsem potřebu použít pleťový krém. Bohužel, co se týká slibovaného zpevňujícího a vyhlazujícího účinku, od značky Balea jsem již měla účinnější masku. Tady jsem skoro žádný účinek nezaznamenala.

Cena: 12,90 Kč

Přednosti:

  • Po použití hydratovaná pokožka.

Nevýhody:

  • Nezaznamenala jsem zpevňující účinek.

Balea Beauty Effect pleťová maska

Normální typ pokožky.

Maska obsahuje kyselinu hyaluronovou, vitamíny E a B5, slibuje vyhlazení pleti a okamžitou hydrataci. Maska je opět textilní a dobře sedí na obličeji. Celá aplikace byla příjemná, nic z masky nestékalo, po sundání byla pleť znatelně hydratovaná. Pokožka po aplikaci lehce lepí, i přes instrukce výrobce jsem musela pleť opláchnout. Použila jsem dvě masky v rámci jednoho týdne, na viditelnější účinek bych ji musela ještě nějakou dobu používat. I přesto jsem zaznamenala hydratovanou pokožku a masku si znovu ráda koupím.

Cena: 49,90 Kč

Přednosti:

  • Obsažené účinné látky.
  • Hydratovaná pokožka.

Nevýhody:

  • Lepivý pocit po aplikaci.

Balea pleťová maska z mrtvého moře

Aknózní pleť.

Maska se hodí spíše pro mladší pleť, která potřebuje pravidelně čistit. Obsahuje bahno z Mrtvého moře, minerály, zinek a extrakt z řas. Je tedy přímo určena pro problematickou pleť, tedy i pro mě. Masku jsem nechala 15 minut působit, poté ji opláchla vlažnou vodou. Má pleť působila čistým, sametově jemným dojmem. Při pravidelném používání věřím, že opravdu pomůže od potíží s pupínky.

Cena: 12,90 Kč

Přednosti:

  • Okamžitý a viditelný účinek čisté pleti.

Nevýhody:

  • Žádné jsem nezaznamenala.

LVLY by Paola Maria

Každý typ pleti.

Maska má tvar dvou srdcí spojených k sobě a obsahuje dvě porce. Na tuto masku jsem se opravdu těšila. Její vůně je velice příjemná, na pokožce působila jako balzám, nic neštípalo, ani nepříjemně nezasychalo. To považuji za plus, maska se pak lépe smývá z pleti. Použila jsem ji v době, kdy se začínalo ochlazovat a má pleť jevila známky vysušení. Po aplikaci však byla pokožka jemně hydratovaná. Skvělý výsledek a masku doporučuji.

Cena: 39,90 Kč

Přednosti:

  • Viditelná hydratace po použití.
  • Příjemný pocit při aplikaci.

Nevýhody:

  • Snad jen, že se neprodává ve větším balení.

Všechny testované masky zakoupíte v DM drogeriích a na online shopu dm.cz.