WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Tekuté zlato: Otestovali jsme pleťové oleje

Pleťové oleje jsou nový kosmetický trend. Pomalu se dostávají na výsluní a nahrazují často hydratační krémy. I já jsem jim propadla, a tak pro vás otestovala tři druhy „nejen pleťových“ olejů od značky Venira. Přiznám se, že i po skončení tohoto redakčního testování poslední dobou večer nepoužívám nic jiného než sérum a poté švestkový olej této značky.

Značka Venira vyrábí nejen vitamíny na vlasy a séra, ale také tři druhy olejů, jejichž použití je všestranné. Jsou vhodné nejen na pleť, ale i na suché konečky vlasů, nehty a zjemnění nehtové kůžičky, nebo na „cokoli dalšího si vzpomenete“.

Arganový olej

Arganový olej je základem v každé kosmetické výbavě. Skvěle hydratuje pokožku, vyživuje vlasy a vrací jim přirozený lesk. Navíc podporuje regeneraci a výživu nehtů. Říká se mu tekuté zlato a opravdu po pár dnech používání jsem viditelně zaznamenala méně vysušenou pleť a zamilovala jsem si ten „pocit“, kdy olej nanesu na vyčištěnou pleť a začíná působit. Používala jsem ho v rámci testování vždy večer a nejviditelnější byl „rozzářený vzhled“ pleti hned po ránu.

Moringový olej

Moringový olej je osvědčený prostředek, který přispívá k redukci vrásek na obličeji, krku a okolo očí (má anti-age účinky). Je ideální pro podrážděnou, vysušenou a aknózní pleť. Účinný je i na poškozené a suché vlasy, suchou pokožku hlavy i pro péči o barvené vlasy. Není moc známý. Po otevření je průzračný a nemá žádnou vůni. Už po týdnu pravidelného používání jsem si všimla, že mám méně výrazných vrásek na čele. Často se totiž mračím (převážně když se soustředím), a teď je to díky těmto olejům o dost méně vidět. Co se týče pokožky, trpím na ucpané póry, ale s tímto olejem se žádné zhoršení nekonalo. Což vřele vítám, protože obvykle je to u mě naopak.

Švestkový olej

Švestkový olej se stal mým jasným favoritem. Má příjemnou marcipánově mandlovou vůni, která doprovází skvělý účinek. Je vhodný pro citlivou pleť a skvěle účinkuje i proti těhotenským striím. Je jedním z nejvzácnějších a nejlépe vstřebatelných olejů, který navíc nezanechává silný mastný efekt. Moje pleť byla po jeho delším používání viditelně hydratovaná, používala jsem ho na pleť obličeje i dekoltu a občas ráno do konečků vlasů.

Jak olej používat

Olej sám o sobě pleť nehydratuje: slouží jako prostředek, který uzamkne vlhkost v pleti. Proto bychom ho měli vždy nanášet na navlhčený obličej. Stačí použít 3–4 kapky oleje, rozdělené na čelo, tváře a bradu, a jemně je vmasírovat.

Závěrem

Mám ráda, když je aplikace kosmetických produktů spojena s něčím příjemným. Proto bych si znovu koupila švestkový olej, který mě zaujal nejvíce. Své místo na poličce v koupelně si ale zaslouží každý z této testované trojice produktů.

Námi testované výrobky zakoupíte v e-shopu venira.cz.

Značka Venira vyrábí nejen oleje, ale i séra, která už v redakci také testujeme. Jak dopadnou, to se dozvíte už brzy – v příštím článku. A tak nás dále sledujte…