WOMENHOUSE.cz

Portál výhradně jen pro ženy…

Relaxujte pomocí jógy co nejčastěji ve studiu YogAlive

Už jste vyzkoušeli jógu? Je to tak trochu fenomén současného zdravého životního stylu. Na fotkách jsou štíhlé slečny v krkolomných pozicích, které vás lákají na lekce – a upřímně, která z vás by nechtěla mít také tak ohebné a zpevněné tělo.

Upoutávky na lekce jsou na každém rohu, stačí si jen najít nejbližší studio a formu jógy a obléct si pohodlné sportovní oblečení. Většina studií nabízí také první lekci zdarma, takže nekupujete zajíce v pytli.

Studio YogAlive na Vinohradech

Vydala jsem se do malého studia YogAlive na Vinohradech, pár metrů od náměstí Jiřího z Poděbrad. Zde nečekejte žádné obrovské prostory s neosobní atmosférou, ale útulné, vstřícné studio, a hlavně milé a zkušené lektorky.

Studio provozuje sympatická majitelka Alice Joštová, která se rozhodla svůj koníček přeměnit v zaměstnání a založila studio YogAlive, které letos oslavilo už čtvrtý rok své aktivní činnosti.

Moje první lekce jógy

Nabízejí zde i lekce v angličtině, tedy vhodné i pro zahraniční studenty či turisty, nebo když chcete spojit lekci angličtiny a jógu. Já jsem si hned při první návštěvě angličtinu pořádně zopakovala, když jsem se nedopatřením na tuto lekci přihlásila. Ale i tak, pomohla jsem si trochu kopírováním pohybů ostatních členů skupiny a lekci jsem zvládla.

Svojí první lekce jógy jsem se bála, protože jsem nevěděla, co mohu očekávat. Neměla jsem žádnou zkušenost, nevěděla jsem, co si o mně ostatní pomyslí, když tu či onu pozici nezvládnu. Nakonec to dopadlo dobře, přítomnost ostatních jsem prakticky vůbec nezaznamenala, každý jsme se totiž věnovali svému tělu, dechu a pozicím.

Součástí lekce je kromě protažení svalů a celého těla i uvolnění mysli, správné dýchání a odpočinutí si od problémů. Na lekci jsem přicházela rovnou z práce, a proto jsem ze začátku měla hlavu plnou pracovních úkolů. Ale už po 60 minutách jsem odcházela pozitivně naladěná, uvolněná a šťastná.

Vždy jsem si myslela, že jóga je něco pomalého, nudného, a není to nic pro mě. To jsem se ale spletla, protože druhý den jsem namožené stehenní a hýžďové svaly cítila při každém pohybu. Ale ani to mě neodradilo, už teď se těším na příští týden, kdy lekci jógy navštívím znovu.

Pozitivní karma ze cvičení už cestou z jógy

A jako malý bonus pro mě, cestou z lekce na metro, jsem objevila krásnou kavárnu s výbornou kávou. Ale o tom zase až jindy…

Pokud také chcete vypnout od práce a problémů, doporučuji toto útulné studio na Vinohradech s pozitivní rodinnou atmosférou. Můžete navštívit třeba jen jednu lekci, nebo si rovnou zakoupit permanentku na 10 lekcí.

Více informací naleznete na www.yog-a-live.cz.